Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Βαρύς ο… πέλεκυς σε μπαρ και εστιατόρια σε περίπτωση ανεπαρκούς ελέγχου των πελατών τους!

Πρόστιμο από 2.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 7 έως 60 ημέρες, σε περίπτωσης παράβασης των κανονισμών

Must Read

Ακόμη πιο αυστηρές οι νέες οδηγίες για την είσοδο των πελατών στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, δηλαδή των μπαρ και των εστιατορίων, με τις προβλεπόμενες ποινές να κρέμονται σαν… πέλεκυς (και) πάνω από τα κεφάλια εκείνων που επιφορτίζονται με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από Covid-19!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες οδηγίες, οι αρμόδιοι εργαζόμενοι στην εστίαση πρέπει να ελέγχουν υποχρεωτικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού των -υποψήφιων- πελατών τους, αλλιώς κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις. Υπενθυμίζεται πως ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού (ή νόσησης) είναι υποχρεωτικός σε μπαρ, εστιατόρια και, γενικότερα, σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις εστίασης, κατά την είσοδο και την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους, υποχρεούνται να ελέγχουν:

  • το επιδεικνυόμενο από τον εκάστοτε πελάτη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19.
  • και ότι ο πελάτης που επιδεικνύει το πιστοποιητικό είναι και ο νόμιμος κάτοχός του, μέσω ελέγχου της αστυνομικής ταυτότητάς του ή άλλου νόμιμου εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της επιχείρησης, τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο από την επιχείρηση πρόσωπο, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Covid Free GR».

Πρόστιμα και προσωρινά «λουκέτα»

Σημειώνεται, ότι η μη εκπλήρωση των παραπάνω υποχρεώσεων επισύρει διοικητικό πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος επιχείρησης για χρονικό διάστημα από 7 έως και 60 ημέρες σε περιπτώσεις υποτροπής. Επίσης, επισύρει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για τον πελάτη που εισέρχεται και εξυπηρετείται σε χώρο καταστήματος εστίασης, χωρίς να κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19.

Για τον έλεγχο της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων εστίασης με τις παραπάνω υποχρεώσεις διενεργούνται έλεγχοι με μεγάλη συχνότητα από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, της ΔΙΜΕΑ, της ΕΑΔ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This