Επιδείνωση του καιρού σήμερα: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια (video)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο κυκλώνας Νέαρχος αναμένεται να χτυπήσει τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας

Must Read

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Τις πρωινές ώρες αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και απο ανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες ειναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18, στην Ήπειρο από 0 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 20-21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 19, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 9 έως 20-21 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στη νότια Πελοπόννησο πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στηνν Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα δυτικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλώνας «Νέαρχος»

Την ίδια ώρα, σε τροχιά μεσογειακού κυκλώνα «Νέαρχος» αναμένεται να βρεθεί η χώρα με την ανησυχία, ειδικά για την Κρήτη να είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο κυκλώνας που έρχεται από την περιοχή της Σικελίας, αναμένεται να χτυπήσει τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή με Δευτέρα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, από μετεωρολογικές αναφορές πλοίων και δορυφορικές παρατηρήσεις ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος» βρίσκεται σχεδόν στάσιμος 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σικελίας με μέση ένταση ανέμου που φτάνει τα 104 km/h με μεγαλύτερες ριπές.

Ωστόσο, η ακριβής πρόγνωση της πορείας ενός βαρομετρικού χαμηλού και ιδιαίτερα ενός Μεσογειακού Κυκλώνα αποτελεί δύσκολο γρίφο για τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού επειδή συνήθως δημιουργούνται σε θαλάσσιες περιοχές όπου οι παρατηρήσεις είναι περιορισμένες. Αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν υπάρχει απουσία ενός ισχυρού ατμοσφαιρικού δυναμικού αιτίου όπως η ύπαρξη ενός αεροχειμάρρου που θα πηδαλιουχούσε την εξέλιξη και πόρεια ενος βαρομετρικού χαμηλού.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το φαινόμενο αναμένεται ύστερα απο μια αρχικά αργή κίνηση του βόρεια τις βραδινές ώρες, να κινηθεί νότια – νοτιοανατολικά προς τον Κόλπο της Σύρτης κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής. Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να πλησιάσει τις βόρειες ακτές της Λιβύης, ωστόσο το έαν εξακολουθεί να έχει χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This