Οι απεργοί λιμενεργάτες ενημέρωσαν τα πλοία στη ράδα του Πειραιά (video)

Must Read

Οι απεργοί λιμενεργάτες της Cosco έστειλαν μήνυμα στα πλοία που βρίσκονται στη ράδα του Πειραιά, εξηγώντας την κατάσταση λόγω του θανάτου του συναδέλφου τους στον προβλήτα 10 της κινεζικής εταιρείας και περιγράφοντας για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εικόνα με τα εκατοντάδες πλοία αραγμένα στη ράδα.

«Προς όλα τα πλοία που περιμένουν στη ράδα του Πειραιά για οπερέισον στο λιμάνι της Cosco. Οι απεργοί εργάτες του λιμανιού απευθυνόμαστε σε σας. Πριν έξι μέρες ένας συνάδελφός μας σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε βάρδια. Το δυστύχημα συνέβη εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Απεργούμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά, για μέτρα ασφαλείας και συλλογική σύμβαση εργασίας. Η αλληλεγγύη σας είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχός μας στον αγώνα μας. Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους».

Ξανά στα δικαστήρια η εργοδοσία για την απεργία

Εν τω μεταξύ, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά προσέφυγε ξανά στο πρωτοδικείο Πειραιά και σύμφωνα με τη διοίκηση, το δικαστήριο έκρινε εκ νέου παράνομη την απεργία των εργαζομένων.

«Την ίδια στιγμή που ‘συνοδεύουμε’ το συνάδελφο, φίλο, αδελφό Δημήτρη Δαγκλή, την ίδια ώρα επέλεξε θρασύτατα, προκλητικά η εργοδοσία “COSCO” -DPORT να δείξει για ακόμη μια φορά το αδίστακτο πρόσωπο της και να σύρει τους εργαζομένους του λιμανιού σε νέα ασφαλιστικά μέτρα για να βγει πάλι παράνομος ο αγώνας που δίνουμε παλικαρίσια για 6η ημέρα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά το σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This