ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: «Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%»

Must Read

Ενημέρωση για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έκανε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως από νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι στο όριο της διασωλήνωσης. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%», επισημαίνοντας ένα από τα μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας το οποίο δεν λύθηκε ποτέ, που είναι η διαθεσιμότητα ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο είναι επιτακτική η ανάγκη του εμβολιασμού (αλλά όχι της υποχρεωτικότητας), καθώς όπως είπε για τους νοσηλευόμενους, «πρόκειται στην πλειονότητα τους για ανεμβολίαστους ασθενείς».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η εικόνα στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

  • ΑΧΕΠΑ: Νοσηλεύονται 105 ασθενείς στις απλές κλίνες, 15 στις ΜΕΘ και άλλοι 7 είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Κατά την χθεσινοβραδινή εφημερία έγιναν 35 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων και 20 υπόπτων κρουσμάτων.
  • Ιπποκράτειο: Νοσηλεύονται 15 ασθενείς (100% πληρότητα στις ΜΕΘ) και άλλοι 6 είναι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
  • Παπαγεωργίου: Πληρότητα 100% στις 18 κλίνες ΜΕΘ, με 8 διασωληνωμένους σε Μονάδα Αυξημένης Φροντιδας (ΜΑΦ), που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
  • Παπανικολάου: Πληρότητα 100% στις 30 κλίνες ΜΕΘ (η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για πολλαπλάσιες ανάγκες).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This