Ο κύβος ερρίφθη… Στις 18:00 ανακοινώνονται νέα μέτρα από την Κυβέρνηση

Οι «κόκκινες» περιοχές και οι ανεμβολίαστοι βρίσκονται στο «στόχαστρο» - Πληροφορίες για πάνω από 6.000 κρούσματα σήμερα

Must Read

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων τα οποία θεωρεί η Κυβέρνηση ότι θα συγκρατήσουν τη διασπορά του κορωνοϊού, θα γίνουν στις 18:00 από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα ξεπερνά τις 6.000.

Νωρίτερα (13:00), μια ακόμη σύσκεψη, αυτή της επιτροπής επιδημιολόγων θα προστεθεί σε όσες έγιναν το τελευταίο 24ωρο για να εξεταστεί η κατάσταση, να προταθούν και να αποφασιστούν και νέα μέτρα…

Μετά τις απανωτές χθεσινές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο, με τους Περιφερειάρχες, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τους Θάνο Πλεύρη, Μίνα Γκάγκα και Σωτήρη Τσιόδρα, σήμερα γίνεται και μία ακόμα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή τη φορά.

Οι «κόκκινες» περιοχές και οι ανεμβολίαστοι βρίσκονται στο «στόχαστρο», όπως και η εστίαση και ιδιαίτερα οι εξωτερικοί χώροι (που είναι μεικτοί, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δηλαδή) που κλίνονται από τους καταστηματάρχες με προδιαγραφές που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του εξωτερικού χώρου και τον μετατρέπουν σε ουσιαστικά εσωτερικό.

Αυστηροποίηση ελέγχων και περισσότερα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους είναι βέβαιο ότι θα μπουν στο προσκήνιο, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας της διασκέδασης σε συγκεκριμένες περιοχές.

«Είπαμε ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή του πλαισίου και αυτή να αφορά κυρίως τους μη εμβολιασμένους. Αυτό θα φορά είτε συχνότερους και τακτικότερους ελέγχους για εργαζομένους, είτε την καλύτερη οριοθέτηση χώρων για το πού δεν θα επιτρέπεται να μπουν οι μη εμβολιασμένοι τώρα που έρχεται ο χειμώνας. Πιθανόν να είναι σταδιακή η εφαρμογή των μέτρων» αρχής γενομένης από τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά («κόκκινες») περιοχές. Η κατεύθυνση που έχουμε είναι οι εμβολιασμένοι να μην στερηθούν προνόμια της καθημερινότητάς τους. Αν σε έναν χώρο έχεις μόνο εμβολιασμένους ποια λογική να πεις ότι θα κάνεις τα πάντα αλλά δεν θα ακούς μουσική. Πρέπει να υπάρχει μια λογική συνέχεια», δήλωσε νωρίτερα στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σήμερα εν τω μεταξύ, συνεδριάζει και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου και στους κάτω των 50 ετών, 6 μήνες μετά τη 2η δόση τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This