Ανοίγει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα!

Αλβανός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο φόνος εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο της Τουρκίας

Must Read

Πλήθος κενών στον φάκελο της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018, διαπίστωσε η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου, η οποία ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Γιουλιάν Τσάγια να γίνει ουσιαστική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε βιαστεί να κλείσει την υπόθεση, «βαφτίζοντας» την εκτέλεση του 35χρονου παλικαριού από τους αστυνομικούς κομάντο της RENEA ως «αυτοχειρία». Ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζητά να συνεχιστεί η έρευνα για ακόμα τρεις μήνες, μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Τη νέα εξέλιξη αποκάλυψε ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός ORA NEWS TV, που δημοσιοποίησε το σχετικό έγγραφο της προέδρου του Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι, η οποία αρνήθηκε να βάλει τον φάκελο στο αρχείο.

«Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κωσταντίνου Κατσίφα είναι ελλιπής, με σοβαρές ελλείψεις και ασάφειες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, ενώ σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για «έλλειψη συστηματικής και χρονολογικής παρουσίασης των ενεργειών του θύματος, καθώς και (για) την απουσία επιστημονικής τεκμηρίωσης, για τα οποία δεν είναι δυνατός ο ακριβής προσδιορισμός του διαμετρήματος και του μοντέλο όπλου από το οποίο απεβίωσε το θύμα».

«Η Τουρκία ενδιαφέρεται να σκοτώνει η αλβανική αστυνομία Έλληνες της μειονότητας»

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν όσα έγραψε ο Αλβανός δημοσιογράφος Kastriot Myftaraj στη σελίδα του στο Facebook για τη δολοφονία Κατσίφα, υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο της Τουρκίας. «Η Τουρκία ενδιαφέρεται να σκοτώνει η αλβανική αστυνομία Έλληνες της μειονότητας, καθώς αυτό δημιουργεί εντάσεις και επιπλοκές μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, που στρογγυλοκάθονται στην Αλβανία, δεν παραλείπουν να προσφέρουν ανταμοιβές για τέτοιες δολοφονίες» και στηρίζει τον ισχυρισμό του στο εξής: «Δεν είναι τυχαίο ότι το γεγονός έλαβε χώρα μήνες αφότου ο Ardi Veliu ανέλαβε επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Τουρκία και είναι γνωστός για στενούς δεσμούς με τους Τούρκους. Ένα τέτοιο γεγονός έγινε στην πρώτη ελληνική εθνική εορτή που ήταν επικεφαλής ο Veliu… Η δολοφονία του Κατσίφα ήταν μια ενέργεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, στην οποία χρησιμοποιήθηκε η αλβανική κρατική αστυνομία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This