Αιφνιδιαστική δήλωση Εξαδάκτυλου: «Οι εμβολιασμένοι 6 μήνες μετά είναι σχεδόν… ανεμβολίαστοι»

Δραματικές εκκλήσεις από Παγώνη και Θωμαΐδη

Must Read

Άφωνους άφησε όσους άκουγαν σήμερα το πρωί, τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι «οι πλήρως εμβολιασμένοι μετά από 6 μήνες θεωρούνται σχεδόν… ανεμβολίαστοι».

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε μετά από συζήτηση για την 3η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, όπου όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος θα πρέπει να γίνεται μετά την πάροδο 6 μηνών, προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία έναντι του ιού.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών. Χαρακτήρισε δευτερευούσης σημασίας τις τυχόν δυσκολίες που παρουσιαστούν στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων σε καταστήματα εστίασης, τονίζοντας πως το κρίσιμο είναι να μην προκύψουν θέματα όπως π.χ. το να μην βρίσκει κρεβάτι κάποιος για εγχείριση καρδιάς, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, εξέφρασε ενστάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα σε εκκλησίες, θεωρώντας πως θα πρέπει να ζητείται rapid test από τους ανεμβολίαστους.

Παγώνη:«Δεν θα περάσουμε καλά τις γιορτές»

Δραματική προειδοποίηση για την πορεία του κορωνοϊού, απηύθυνε η Ματίνα Παγώνη, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των Χριστουγέννων. «Δεν βλέπω να περνάμε καλά τις γιορτές, δυστυχώς, τα πράγματα δεν θα είναι καλά, σας το λέω» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Όσον αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως «για την εκεί έκρηξη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην περιοχή είναι κάτω από 50%. Το βλέπαμε να έρχεται».

Θωμαΐδης: «Αν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα, θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα»

«Αυτό που έχει σημασία στην επιδημιολογία είναι ότι πρέπει να παρακολουθούμε τον μέσο όρο κρουσμάτων. Πριν μερικές μέρες ήταν γύρω στα 3300. Χθες έφτασε τα 3900 και θα ξεπεράσει τα 4000 σύντομα. Άρα υπάρχει μια μεγάλη δυναμική που θα εξελιχθεί ραγδαία τις επόμενες εβδομάδες και με τον ρυθμό αυτό αν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα και δεν εφαρμοστούν, μπορεί να δούμε διπλασιασμό αυτών των κρουσμάτων και να φτάσουμε στα 7.000-8.000 και μετά στα 9.000», προειδοποίησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This