Τελεσίγραφα από Μητροπολίτες σε ανεμβολίαστους ιερείς: «Ή εμβολιάζεστε ή μπαίνετε σε αργία»

Μητροπολίτης Δωδώνης: «Ο ιερέας και ο πιστός που δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας»

Must Read

Σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της μεγάλη μερίδα Μητροπολιτών σε σχέση με την απλή έκκληση και σύσταση της Ιεράς Συνόδου σε ιερείς και πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Μετά τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, τώρα και ο Μητροπολίτης Δωδώνης προειδοποιεί τους ιερείς οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, να κάνουν άμεσα το εμβόλιο αλλιώς θα τεθούν σε καθεστώς αργίας άνευ αποδοχών.

Δεν κάνουν πίσω ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης και ο Μητροπολίτης Δωδώνης

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό» δήλωσε με νόημα ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Μάλιστα, δεν δίστασε να τονίσει πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι μάλιστα οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». «Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτή την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».

«Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος.

Τελεσίγραφο Μητροπολίτη Μυτιλήνης σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς

Η αρχή έγινε από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, ο οποίος με αφορμή ιερέα που καλούσε πιστούς να μην εμβολιάζονται, έστειλε μέσω επιστολής τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους κληρικούς «να κάνουν το εμβόλιο μέσα σε μία εβδομάδα, γιατί διαφορετικά θα τεθούν εκτός καθηκόντων».

Ειδικότερα ο μητροπολίτης Ιάκωβος απέστειλε τελεσίγραφο σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς (από τους 83 που υπάρχουν συνολικά στο νησί) να κάνουν το εμβόλιο εντός της εβδομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε καθεστώς αργίας άνευ αποδοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε «Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Διαβάστε ακόμα:

Μητροπολίτης Μυτιλήνης προς ιερείς: Εμβολιασμός εντός μιας εβδομάδας, αλλιώς αργία άνευ αποδοχών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This