Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: «Δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες την Κυριακή»

Αποστάσεις της ΔΙΣ από το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Must Read

Προς ξεκαθάρισμα τυχόν αμφιβολιών, ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος Άνθης, επεσήμανε ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες, αλλά προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει τεστ.

Διαβάστε ακόμα: Συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου «καλύπτουν» την Κυβέρνηση η οποία… πανηγυρίζει για τη «συνεννόηση» με την Εκκλησία

«Δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες την Κυριακή. Εσείς που θέλετε να πάτε στην εκκλησία, το άριστο είναι να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό) επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Μέσα στους ναούς θα τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα και τα εκκλησιαστικά συμβούλια και τα ηγουμενοσυμβούλια θα ελέγχουν», είπε στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης.

Σε ότι αφορά την επιστολή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβου προς τους ανεμβολίαστους ιερείς ότι έχουν μια εβδομάδα περιθώριο να εμβολιαστούν, αλλιώς θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών, ο κ.Τιμόθεος κράτησε σαφείς αποστάσεις: «Δεν είναι θέση της Ιεράς Συνόδου να τίθενται σε αργία οι μη εμβολιασμένοι Μητροπολίτες, όπως έπραξε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος».

Θέλοντας να εξηγήσει (ή μάλλον να δικαιολογήσει) τα όσα συνέβησαν με την περιβόητη –πλέον- εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ  είπε: «Την Τετάρτη (3/11) που συνεδρίασε η ΔΙΣ αποφασίσαμε με ανακοινωθέν να καλέσουμε  κληρικούς και πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό. Παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This