Συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου «καλύπτουν» την Κυβέρνηση η οποία… πανηγυρίζει για τη «συνεννόηση» με την Εκκλησία

Έσπευσαν (24 ώρες μετά τα χθεσινά ευτράπελα) να σχολιάσουν ότι «προηγήθηκε συνεννόηση» με την Πολιτεία

Must Read

Προσπάθεια να καλυφθεί το χθεσινό φιάσκο έγινε σήμερα τόσο από την πλευρά της εκκλησίας, όσο και από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία ξεκάθαρα χθες προσπάθησε να καπηλευτεί την κίνηση της Ιεράς Συνόδου να στείλει εγκύκλιο στις Μητροπόλεις, με την οποία επισήμαινε τα όσα έτσι κι αλλιώς ισχύουν και υπενθύμιζε την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Η Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την απόφαση να σταλεί η εγκύκλιος έγινε στις 3 Νοεμβρίου, ενώ χθες, 4 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι η απόφαση της ΔΙΣ ελήφθη «σήμερα το πρωί (σ.σ. στις 4/11), ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος», ενώ σιγόνταραν επ’ αυτού και τα συστημικά ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος «άδειασε» μεγαλοπρεπέστατα την κυβέρνησή του, λέγοντας πως η εκκλησία «μόνη της έλαβε την απόφαση, όχι επειδή το επέβαλε το κράτος».

«Προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου»

Σήμερα (5/11) το πρωί και όπως μετέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ανέφεραν πως «της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου».

Δεν εξήγησαν αυτοί οι συνεργάτες ωστόσο γιατί χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 24 ώρες και να γίνει τέτοιος σάλος, για να κάνουν αυτό το σχόλιο, το οποίο είναι αμφισβητήσιμο από τα γεγονότα που προαναφέρθηκαν. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μίλησαν για «κάλυψη» της Εκκλησίας στην Κυβέρνηση.

Τονίζεται ακόμα από τους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου:

«Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ούτε η Εκκλησία δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες. Η διαχείριση αυτής της εθνικής δοκιμασίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις.

Η χθεσινή Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεστάλη τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και στις Ιερές Μητροπόλεις, με θέμα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αυτό ακριβώς το πνεύμα αντανακλά και αποτυπώνει ξεκάθαρα. Της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, καθώς από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία συμπορεύεται με την αρμόδια Πολιτεία, με στόχο πάντα την προστασία του ανθρώπινου προσώπου και του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας. Έτσι, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τρόπο που αρμόζει στην Εκκλησία και προστατεύει τόσο την ανθρώπινη ζωή και υγεία όσο και τη θρησκευτική ελευθερία και όχι με ανοίκεια μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα».

Ανταπέδωσε τις αβρότητες το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Λίγη ώρα μετά την εκκλησιαστική «ευλογία», το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού έσπευσε να υπερασπιστεί το κλίμα συνεννόησης με την Ιεραρχία και να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. για την πρότασή του να ισχύουν υποχρεωτικά τεστ και για την είσοδο των πιστών στους ναούς) κάνοντας λόγο για «μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία».

Καλεί μάλιστα και τους αμφισβητίες της συνεννόησης με την Εκκλησία, να απευθυνθούν σε αυτήν, για να το επιβεβαιώσει

Η σχετική δήλωση (προσέξτε τις ομοιότητες στη γλώσσα της ανακοίνωσης, με τα όσα είπαν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου):

«Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα.

Ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς. Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας.

Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει. Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This