Πώς η Ιερά Σύνοδος «άδειασε» την κυβέρνηση για τα τεστ στους ανεμβολίαστους

Προσπάθησαν να καπηλευτούν την κίνηση της εκκλησίας

Must Read

Με πανηγυρικό τρόπο «άδειασε» την κυβέρνηση η Ιερά Σύνοδος αναφορικά με την απόφαση της διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου στους ανεμβολίαστους πιστούς που προσέρχονται στους ναούς.

Χθες το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδυνατούσε να απαντήσει ευθέως στο ζήτημα για την ελεύθερη πρόσβαση των ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες και ενώ η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει μέτρα που αποκλείουν από κάθε δραστηριότητα όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να παρουσιάζουν αρνητικά rapid test μέχρι και στα καταστήματα του λιανεμπορίου. «Οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει» δήλωσε κάνοντας επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος ανακοίνωσε ότι καταθέτει τροπολογία για είσοδο στις εκκλησίες με rapid.

Μια μέρα μετά, η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο που εξέδωσε καλεί τους πιστούς να εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς με rapid test και στέλνει ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ιερείς, ψάλτες, νεωκόροι κ.α. θα πρέπει και εκείνοι να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο. 

Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε σήμερα απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από σημερινή επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες, στη συνέντευξή του, ότι και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και ότι ζητούμενο είναι ο τρόπος εφαρμογής τους. Σήμερα το πρωί, ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος, έγιναν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν με σοβαρότητα, συνεργασία και αποτελεσματικότητα» υποστήριξε. Την ίδια ώρα, τα συστημικά ΜΜΕ διαρρέουν ότι η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προέκυψε μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ωστόσο στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί, αναφέρεται ρητά ότι η απόφαση ελήφθη στις 3 Νοεμβρίου: «Ἐκ Συνοδικῆς Ἀποφάσεως, ληφθείσης ἐν τῇ Συνεδρίᾳ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 3ης μηνός Νοεμβρίου ἐ.ἔ., καί ἐξ ἀφορμῆς τῆς ἐξάρσεως τῶν κρουσμάτων τοῦ κορωνοϊου…» αναφέρεται στην εγκύκλιο. Γεγονός που υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να «καπηλευτεί» την απόφαση που έλαβε η εκκλησία θέλοντας να στείλει το μήνυμά της για την τήρηση των μέτρων…

Ταυτόχρονα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, «άδειασε» και εκείνος με τη σειρά του την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας σε εκπομπή ότι η εκκλησία έλαβε μόνη της την απόφαση: «Μόνη της, όχι επειδή το επέβαλε το κράτος» τόνισε με στόμφο ο Άδωνις Γεωργιάδης και προκάλεσε σύγχυση και αναβρασμό στο Μαξίμου…

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This