Πολιτικά παιχνίδια Ιερώνυμου στο… σίριαλ με τα rapid tests!

Στον «αέρα» η απόφαση του Αρχιεπισκόπου για προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες με αρνητικά rapid tests, την οποία πήρε εν αγνοία των μητροπολιτών και της ΔΙΣ

Must Read

Τι πραγματικά συνέβη με την Εκκλησία και το θέμα των rapid tests αποκαλύπτει σήμερα το newbreak.gr, καθώς το ζήτημα προκάλεσε σφοδρή πολιτική σύγκρουση και ενέπλεξε την Εκκλησία σε κομματικά παιχνίδια με ευθύνη του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εν αγνοία των υπόλοιπων μητροπολιτών και της Ιεράς Συνόδου.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ουδέποτε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στις συνεδριάσεις που είχε στις αρχές της εβδομάδας, πήρε κάποια σχετική απόφαση για την προτροπή διενέργειας rapid tests στους πιστούς που θέλουν να επισκεφθούν τους ναούς. Για το θέμα αυτό δεν έγινε καν σχετική συζήτηση! Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα, που αφορούν τον έλεγχο της πανδημίας, από τα οποία εξαιρέθηκαν -και σωστά- οι εκκλησίες.

Έπειτα όμως από τις υποκριτικές αντιδράσεις της Αριστεράς, ο Αρχιεπίσκοπος, πιθανότατα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία συστήνει τη διενέργεια των τεστ στους πιστούς, χωρίς και πάλι να ενημερωθούν ή να ερωτηθούν τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια απόφαση που είναι στον «αέρα», ακόμα κι αν πρόκειται για προτροπή.

Ο κ. Ιερώνυμος, όπως φαίνεται, έκανε (άλλη μια) εξυπηρέτηση στην κυβέρνηση, αλλά έκλεισε και το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος εμμέσως ότι η κριτική που έγινε είχε βάση. Για ποιον λόγο η Εκκλησία έπρεπε να εμπλακεί σε μια τέτοια διαμάχη;

Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση η εγκύκλιος της ΔΙΣ για τα μέτρα στους ναούς

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η προχθεσινή εγκύκλιος, που έβγαλε η Ιερά Σύνοδος για τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν στους ναούς, εκδόθηκε κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. «Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει. Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία», σημειώνουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκε στην κυβέρνηση σημειώνοντας: «Όσες γελοίες διαρροές και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, όλοι οι πολίτες κατανοούν πως η Εκκλησία με υπευθυνότητα έκανε το αυτονόητο, σε αντίθεση με τον ίδιο, που, αντί για κρούσματα, μετράει ψήφους… Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται, έστω και τώρα, να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και συνεχίζει τον αυτοεξευτελισμό».

Κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην Ιερά Σύνοδο εξαπέλυσε και η Ελληνική Λύση: «Η μοναδική κυβέρνηση στην ιστορία του ελληνικού κράτους που με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. απαγόρευσε τη λειτουργία των ιερών ναών, πέταξε το “προσωπείο” και έσπευσε να κρυφτεί πίσω από την απαράδεκτη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που εξακολουθεί να παραμένει απαθής σε αυτόν τον σύγχρονο “διωγμό” της Ορθοδοξίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This