Επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη: Απολογείται σήμερα ο ιερέας

Βρίσκεται υπό καθαίρεση και είναι προφυλακισμένος

Must Read

Σήμερα πρόκειται να απολογηθεί ο ιερομόναχος που έριξε τον περασμένο Ιούλιο, βιτριόλι σε βάρος εννέα ατόμων, επτά μητροπολιτών, ενός αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα στην Μονή Πετράκη.

Μετά από ολιγοήμερη προθεσμία που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη θα βρεθεί σήμερα εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή μετά την αναβάθμιση του εις βάρος του κατηγορητηρίου.

Ο 37χρονος είναι υπό καθαίρεση λόγω της σοβαρότητας της πράξης του, καθώς το αδίκημά του αναβαθμίστηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Τον περασμένο Ιούλιο μιμήθηκε το τραγικό περιστατικό εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου και επιτέθηκε με βιτριόλι εναντίον ιεραρχών, στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και προφυλακίστηκε, τον Ιούνιο του 2021, για το ηπιότερο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο αποσχηματισμός του ιερομόναχου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το περασμένο καλοκαίρι είχε να κάνει με παραπτώματα που αφορούσαν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως είχε επιβεβαιώσει ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος κάτι που είχαν εξετάσει και στη συνέχεια επιβεβαιώσει με τη σειρά της και η ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος κατά την απολογία του υποστήριζε πως υπήρξε «σκευωρία» σε βάρος του καθώς γνώριζε «παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης ο τότε θυμωμένος ιερομόναχος άνοιξε την τσάντα που μέσα υπήρχαν μπουκάλια με βιτριόλι τα οποία και εκτόξευσε στα πρόσωπα και τα χέρια των παριστάμενων Μητροπολιτών, τραυματίζοντας εν συνόλω επτά. Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη κατάλαβε από τις φωνές πως γινόταν κάτι πάρα πολύ σοβαρό και έπεσε πάνω του για να σώσει τους Μητροπολίτες ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το βιτριόλι στα κάτω και τα άνω άκρα.

Γιατί έγινε η «αναβάθμιση» της κατηγορίας

Βασικός λόγος είναι προέκυψε από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης για το καυστικό υγρό ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% και θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο.

Επίσης, από τις καταθέσεις των Μητροπολιτών Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς, προέκυψε πως ο δράστης όχι μόνο στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους, αλλά ακολούθησε τα θύματά του ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν για να τους ρίξει πάνω του το οξύ.

Αυτά τα στοιχεία αναμένεται σήμερα ο υπό καθαίρεση ιερέας να επιχειρήσει να τα αντικρούσει στη νέα του απολογία, καθώς, από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι είχε αγοράσει το καυστικό υγρό για να κάνει κακό μόνο στον εαυτό του.

Διαβάστε ακόμα:

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας πλέον, ο «ιερέας με το βιτριόλι»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This