Γ.Γ. συμβασιούχων πυροσβεστών: «Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν εκτός ελέγχου» (video)

«Πετούσαν χημικά ακόμα και προς το εμβολιαστικό κέντρο»

Must Read

Την ώρα που ο εποχικός Πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα που πέταξαν τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, παραμένει στο νοσοκομείο, ο Γενικός Γραμματέας συμβασιούχων πυροσβεστών, Γεράσιμος Μανίφας κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ ξεκάθαρα είχαν εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Έκανε λόγο για «απροκάλυπτη επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης και τόνους νερό» και πρόσθεσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις πετούσαν χημικά ακόμα και προς την κατεύθυνση του εμβολιαστικού κέντρου!

«Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν εκτός ελέγχου. Πετούσαν χημικά ακόμα και προς το εμβολιαστικό κέντρο. Η Αύρα έριχνε νερό τυφλά ακόμα και σε μηχανάκια που περνούσαν από το σημείο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό των Αρχών ότι οι Πυροσβέστες είχαν κλείσει και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας και γι’ αυτό επενέβησαν τα ΜΑΤ, ο κ. Μανίφας εξηγεί: «Είναι πρόσχημα η δικαιολογία που έδωσε η ΕΛΑΣ. Και τα δυο ρεύματα έκλεισαν μόνο για 10-15 λεπτά όταν η αντιπροσωπεία των 2.000 πυροσβεστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκε ότι ο υπουργός δεν είχε χρόνο ούτε ένα λεπτό για να τους συναντήσει. Ακόμα και για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που έμεινε κλειστή η Κηφισίας, μόλις οι πυροσβέστες έβλεπαν ότι υπάρχει ασθενοφόρο ή αυτοκίνητο που μετέφερε ασθενή ή έγκυο, άνοιγαν αμέσως τον δρόμο. Η επίθεση των ΜΑΤ έγινε τη στιγμή που μετά από συνεννόηση με τον ταξίαρχο της τροχαίας είχαν ανοίξει όλα τα ρεύματα της Κηφισίας και στην άνοδο και στην κάθοδο».

Καταλήγοντας, εξέφρασε και ένα από τα παράπονα των πυροσβεστών: «Ο προηγούμενος υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς, μας έλεγε ότι μετά την αντιπυρική περίοδο θα έκαναν προσλήψεις πυροσβεστών. Ο σημερινός υπουργός δεν δέχθηκε να μας δει ούτε ένα λεπτό».

Διαβάστε ακόμα: Τραυματισμός πυροσβέστη και φωτορεπόρτερ: «Διοικητική διερεύνηση», ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This