Δραματική κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου: Ένας γιατρός για 120 ασθενείς με κορωνοϊό! (video)

«Η Πολιτεία κοιτάει αδιάφορα» - «Περιμένουμε να πεθάνει κάποιος για να βάλουμε στη μονάδα κάποιον ασθενή»

Must Read

Τις συγκλονιστικές στιγμές που ζει αυτή την περίοδο ο ίδιος, το προσωπικό και οι ασθενείς περιέγραψε ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ.Χαυτούρα η κατάσταση έχει ξεφύγει, έκανε λόγο για «μαύρη εικόνα» και με ένα χαρακτηριστικό σχόλιο τα είπε όλα: «Είμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα».

Όπως είπε στην ΕΡΤ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και κατήγγειλε ότι οι συνθήκες είναι τραγικές και ότι ουσιαστικά το νοσοκομείο έχει κλείσει!

«Η υποστελέχωση είναι τραγική. Δεν μπορεί ένας γιατρός να εξυπηρετεί 80 ασθενείς. Τώρα η κατάσταση είναι ένας γιατρός για 120 ασθενείς με Covid-19. Είναι μια εικόνα μαύρη και αδιέξοδη. Οι ασθενείς δεν μπορεί να νιώθουν ασφαλείς. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Δεν έγινε τίποτα. Τώρα βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες. Το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει. Ουσιαστικά έχει κλείσει. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε “ταβάνι” στους 70 ασθενείς με κορονοϊό και τώρα πήγαμε στους 120, συν 8 που είναι στις ΜΕΘ».

«Η Πολιτεία κοιτάει αδιάφορα»

Ο κ. Χαυτούρας εξαπέλυσε βέλη και κατά της Πολιτείας, η οποία έχει εγκαταλείψει τον κόσμο και κοιτά αδιάφορα το ΕΣΥ να καταρρέει:

«Μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους άλλους ασθενείς, η κατάσταση των οποίων είναι επιβαρυμένη. Ο κόσμος είναι εγκαταλειμμένος. Φαίνεται ότι η Πολιτεία δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, αλλά κοιτάει αδιάφορα».

Το νοσοκομείο δεν έχει πνευμονολόγο!

Ένα ακόμη γεγονός που επεσήμανε στην καταγγελία του ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής, είναι ότι δεν υπάρχει πνευμονολόγος στο νοσοκομείο και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «οι ασθενείς είναι χωρίς ελπίδα»:

«Η κατάσταση είναι τραγική. Θα χάσουμε κόσμο. Πρέπει να μεταφερθούν άμεσα κάποιοι άλλοι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία. Έχουμε πρόβλημα και με το οξυγόνο. Οι εγκαταστάσεις οξυγόνου δεν είχαν σχεδιαστεί για μια απέραντη μονάδα αυξημένης φροντίδας, μια απέραντη μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όλο το τριήμερο το οξυγόνο έπεφτε και χτυπούσε συναγερμός… Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε πέντε διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ … οι ασθενείς είναι χωρίς ελπίδα».

«Να γίνει επίταξη και των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων»

Λάβρος ήταν ο Νίκος Χαυτούρας και για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα επίταξη του ιδιωτικού τομέα:

«Επίταξη δεν γίνεται με όρους. Στον πόλεμο όταν πας η επίταξη δεν έχει όρους. Έχουμε πόλεμο. Εμείς σε αυτό τον πόλεμο είμαστε χωρίς πολεμοφόδια και στρατιώτες. Δεν γίνονται συνεννοήσεις και συμβιβασμοί στην επίταξη. Να γίνει επίταξη και των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων. Περιμένουμε να πεθάνει κάποιος για να βάλουμε στη μονάδα κάποιον ασθενή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This