Η κυβέρνηση επιμένει στους εμβολιασμούς και οι ειδικοί κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις!

Το Σύστημα Υγείας καταρρέει και οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς

Must Read

Δακτυλοδεικτούμενοι παραμένουν οι ανεμβολίαστοι με την κυβέρνηση να εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το κλίμα των αυξημένων κρουσμάτων θα αντιστραφεί μόνο εάν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη…

Μάλλον δεν την κάλυψε το παράδειγμα της Δανίας, όπου αν και εμβολιάστηκε το 85% του πληθυσμού της χώρας, και παρά το γεγονός ότι έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας του κόσμου, τώρα η πρωθυπουργός επέβαλε στους πολίτες της αυστηρά μέτρα και πολλούς περιορισμούς. Άρα όλα είναι σχετικά…

Σαρηγιάννης: Θα έχουμε 120 νεκρούς την ημέρα τα Χριστούγεννα

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται ρεκόρ νέων μολύνσεων με το ΕΣΥ να «ασφυκτιά».

Για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια αύξηση κρουσμάτων που μπορεί να φθάσει και ακόμα και τα 11.000, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τον αριθμό νεκρών και εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι θα συνεχίσει η αυξητική πορεία στην πορεία των κρουσμάτων και ότι κοντά στα Χριστούγεννα ενδεχομένως να φτάσουμε και τους 120 νεκρούς ημερησίως. Εκτίμησε δε ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου ο αριθμός των μολύνσεων ανέβει περίπου στις 9.400.

Ο κ. Δημοσθένης είπε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την αυξητική πορεία κρουσμάτων, με τον ίδιο πολύ ανησυχητικό ρυθμό για τουλάχιστον 7 με 8 ημέρες.

«Ήταν 6.600 κρούσματα ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ανέβει περίπου στα 9.400. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια μέρα με πάνω από 10.000 κρούσματα, με μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για διασωλήνωση, και δυστυχώς πιο γρήγορη αύξηση των θανάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Σε διασωληνώσεις, όπως εξήγησε ο καθηγητής, μπορούμε να φτάσουμε γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου πάνω από 800 και θα έχουμε κορύφωση της τάξης των 120 νεκρών την ημέρα γύρω στα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμα:

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: «Πολλοί αντιεμβολιαστές στο Άγιο Όρος!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This