Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: «Πολλοί αντιεμβολιαστές στο Άγιο Όρος!»

Ζητά να παρέμβει εισαγγελέας

Must Read

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη στο Άγιο Όρος και να γίνει έρευνα από εισαγγελέα για τους μοναχούς που αρνούνται να εμβολιαστούν και επηρεάζουν ανθρώπους από όλη τη χώρα να μη δέχονται τα εμβόλια, ζήτησε ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου.

Ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, τονίζει για τους αντιεμβολιαστές ότι «όταν μυρίζει θάνατος γύρω μας, όχι μόνο στο Άγιο Όρος αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί κανείς να κωφεύει», καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Άγιο Όρος δυο μοναχοί και άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μόνο το 40% από τους καλόγερους της μοναστικής πολιτείας έχει εμβολιαστεί. Μάλιστα, ο ένας από τους μοναχούς που έφυγαν από τη ζωή, ήθελε να εμβολιαστεί αλλά δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

«Γιατί, εμείς οι μοναχοί είμαστε υπεράνω των νόμων; Μπορούμε ανεξέλεγκτοι να κινούμαστε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «έχουν μεγάλη ευθύνη που επηρεάζουν κόσμο να μην εμβολιάζονται, και πνευματική και ποινική ευθύνη, την οποία δεν γνωρίζει γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Να μπει η Δικαιοσύνη, να γίνει έρευνα από εισαγγελέα. Δεν είναι πολιτικό το θέμα άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να το πολιτικοποιήσουν, είναι καθαρά ιατρικό, το οποίο άπτεται όλων των ανθρώπων, δεν αφορά μόνο μια μερίδα του πληθυσμού. Πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι από την πανδημία» είπε με νόημα.

«Ζητάμε Δικαιοσύνη και κάθαρση. Το ζητάμε και το φωνάζουμε χρόνια. Συνειδητά ψεύδονται και το γνωρίζουν. Τώρα βρήκαν αντικείμενο την πανδημία. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι φανατικοί, σε κάθε φάση της ιστορίας βρίσκουν αντικείμενο. Για παράδειγμα, θυμάμαι στο παρελθόν με τον ΑΜΚΑ και έκαναν ολόκληρα συλλαλητήρια να μην πάρουμε αυτό τον αριθμό», επεσήμανε ο κ. Βαρθολομαίας, λέγοντας ότι το κάνουν γιατί θέλουν να αποκτήσουν ακροατήριο.

Ο αρχιμανδρίτης είπε ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί, πλέον, σε πνευματικό, ενώ δεν μπορεί να λογίζεται ως τέτοιο ζήτημα. Κατήγγειλε ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτός εκκλησίας, είναι σχισματικοί. Το μοναστήρι το δικό μας τελεί υπό κατάληψη. Και οι άνθρωποι αυτοί οι παράνομοι που ζουν μέσα, ενώ έχουν καταδικαστεί για την παραμονή τους μέσα στο χώρο της Μονής μας, παρόλα αυτά δρουν ανεξέλεγκτα βγαίνουν έξω. Τους έχουμε δει να πρωτοστατούν στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια, να χρησιμοποιούν το όνομα το δικό μας της Μονής Εσφιγμένου».

«Καλώ και τους πιστούς μέσα από τη δική μου πράξη και το δικό μου παράδειγμα, απαγορεύεται ο πνευματικός να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και να επιβάλλεται στους πιστούς που του έχει εμπιστευθεί ο Θεός. Κινούμαι με απλή λογική, προσπαθώ να τους πείσω να σκεφτούν λογικά για το συμφέρον τους. Δεν βγαίνω να κάνω κήρυγμα περί εμβολίου, γιατί δεν είμαι γιατρός εγώ. Είμαι ένας πνευματικός άνθρωπος και επειδή βλέπω τους ανθρώπους μας να υποφέρουν και να φοβούνται, προσπαθώ να τους εμψυχώσω», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This