Καθ΄οδόν τα νέα μέτρα – Τα προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης

Την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

Must Read

Σε πυρετό διαβουλεύσεων και συσκέψεων βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, με σκοπό να ληφθούν νέα μέτρα και να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το μέτωπο της πανδημίας. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στο θέμα του εμβολιασμού, με το χάος στα νοσοκομεία να είναι… αδιάφορο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η στοχοποίηση των ανεμβολίαστων παραμένει στο κάδρο των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και επιτροπής ειδικών, και όπως επισήμανε και ο υπουργός Υγείας «ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για τους ανεμβολίαστους». Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν ούτε γενικά μέτρα, ούτε τοπικά lockdown.

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης κατέστησε σαφές πως αν εντός της εβδομάδας δεν βρεθεί λύση με τους ιδιώτες ιατρούς την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο επιστράτευσης, ενώ διευκρίνισε ότι οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί δεν θα αφορά στην κανονικότητα των εμβολιασμένων.

Έρχονται νέα μέτρα

«Μιλάμε για κανονικότητα σε όσους έχουνε εμβολιαστεί, γιατί δεν νοσούν βαριά, και παραπάνω περιορισμούς της κανονικότητας στους ανεμβολίαστους, όχι τιμωρητικά» τόνισε ο υπουργός Υγείας, ενώ εξήγησε ότι για τα σουπερμάρκετ η συζήτηση είναι πιο γενική και δεν έχει υπάρξει εξειδίκευση. Δήλωσε επίσης, ότι αν δεν υπήρχε το εμβόλιο οι νοσηλείες ασθενών με κορωναϊό θα ήταν 4πλασίες ή 5πλασίες.

Ο υπουργός ενημέρωσε πως ο ίδιος και η αναπληρώτρια υπουργός του, Μίνα Γκάγκα, είχαν χθες επικοινωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους ώστε να κάνουν μία προσπάθεια να βρεθεί λύση το πρόβλημα. «Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα πρέπει να βρεθεί λύση, αλλιώς από την επόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται το σχέδιο επιστράτευσης» είπε με νόημα. Έκρινε, ωστόσο, πως «οι θέσεις δεν θα καλυφθούν οικειοθελώς».

Όσον αφορά στις διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ, είπε πως σε τέτοιες περιπτώσεις ενημερώνεται το ΕΚΑΒ και μεταφέρει τους ασθενείς «σε άλλη πόλη ή και άλλη υγειονομική περιφέρεια».

Διαβάστε ακόμα:

«Φταίνε» οι… πεσμένοι εμβολιασμοί, αλλά έχουμε αύξηση 200%!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This