«Φταίνε» οι… πεσμένοι εμβολιασμοί, αλλά έχουμε αύξηση 200%!

Οξύμωρες οι δηλώσεις του Θεμιστοκλέους

Must Read

Με φόντο το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθημερινά επιστήμονες και κυβερνώντες διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η κυβέρνηση συνεχίζει το γνωστό αφήγημα ότι για «όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι», και επικεντρώνεται στους αρνητές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Υπουργοί που εστιάζουν το πρόβλημα των αυξημένων κρουσμάτων σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αφήνοντας απέξω τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Θεμιστοκλέους: «Πάνω από 200% η αύξηση στους εμβολιασμούς»

Παρά όμως την γκρίνια κυβέρνησης και μερίδας επιστημόνων, ότι ο κόσμος δεν πείθεται να εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, «το εμβολιαστικό πρόγραμμα πηγαίνει ξανά καλά».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η αύξηση των ραντεβού για την πρώτη δόση αλλά και την αναμνηστική έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 200%», ενώ δήλωσε ότι «το στοίχημα τώρα είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί σε αυτόν τον ρυθμό προσθέτοντας πως στην άνοδο αυτή συνέβαλαν τα μέτρα, τα οποία ώθησαν πολλούς να εμβολιαστούν αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διευκρίνισε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αν και -όπως είπε- στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υπάρχει ημερομηνία ενός χρόνου, όπως συμφωνήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη κάποιες χώρες όπως η Γαλλία βάζουν υποχρεωτικότητα στην τρίτη δόση.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διευκρίνισε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αν και -όπως είπε- στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υπάρχει ημερομηνία ενός χρόνου, όπως συμφωνήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη κάποιες χώρες όπως η Γαλλία βάζουν υποχρεωτικότητα στην τρίτη δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως πρέπει να την κάνουν τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca. Σχετικά με τη διαδικασία, είπε πως μετά το 6μηνο θα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση, η οποία γίνεται είτε με μια κανονική δόση Pfizer είτε με μισή δόση του Μoderna.

Διαβάστε επίσης:

Δράματα στο Νοσοκομείο Βόλου: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ασθενής με κορωνοϊό και τραυματίας ντελιβεράς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This