Φυλακές: Οι μεγάλοι παίκτες ετοιμάζονται για τον διαγωνισμό

Στις υποδομές θα απασχολούνται 650 συνολικά άνθρωποι

Must Read

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι θα κατέβουν στον διαγωνισμό για την κατασκευή των νέων φυλακών στον Δήμο Ασπροπύργου. Πρόκειται για ένα έργο αξίας 180.000.000 ευρώ, που θα ολοκληρωθεί το 2025.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία 12 όμοιων πτερύγων κρατουμένων και μία ημιπτέρυγα, συνολικής χωρητικότητας 2.000 κρατουμένων. Στις υποδομές θα απασχολούνται 650 συνολικά σωφρονιστικοί υπάλληλοι και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων.

Οι νέες φυλακές του λεκανοπεδίου Αττικής, που θα είναι και οι κεντρικές της χώρας, θα κατασκευαστούν σε εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Aσπροπύργου, στο δημόσιο ακίνητο του Πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας, συνολικού εμβαδού 103 στρεμμάτων. Σήμερα μέσα σε αυτό υπάρχουν ερειπωμένα παλιά κτίσματα και υποδομές από τη χρήση του ως στρατιωτικής εγκατάστασης. Στο πρώην στρατόπεδο δεν θα μετεγκατασταθούν μόνο οι Φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και η Διεύθυνση Mεταγωγών.

Εντός του συγκροτήματος θα αναπτυχθούν και δύο όμοιες κλινικές (Γενικής Νοσηλείας, Ψυχιατρική Κλινική). Σε ξεχωριστό χώρο θα λειτουργήσει το ιατρείο των φυλακών, όπως και τα εξωτερικά ιατρεία. Προβλέπεται, επίσης, η λειτουργία σχολικού συγκροτήματος σε δύο ορόφους, εργαστηρίων πρακτικής εξάσκησης και ιερού ναού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This