Εθνική εορτή η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου

Σημαιοστολισμός της Αθήνας, φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και επίσημη δοξολογία! Αντιδρούν οι γνωστοί απάτριδες

Must Read

Μια διαφορετική -όπως αρμόζει στην περίσταση- διάσταση λαμβάνει από φέτος η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου. Ενώ, μέχρι τώρα, η ημέρα αυτή περνούσε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, από τη φετινή χρονιά, με κυβερνητική απόφαση, ο συγκεκριμένος εορτασμός αναβαθμίζεται, προς τιμήν των στελεχών -ανδρών και γυναικών- των τριών Σωμάτων του Στρατού μας. Ετσι, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και αντίστοιχη εγκύκλιο της Περιφέρειας Αθηνών, η φετινή γιορτή την επόμενη Κυριακή θα περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό στην πόλη των Αθηνών, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών. Παράλληλα, θα γίνουν επίσημη δοξολογία στην οποία θα χωροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ηδη, πάντως, έχουν αρχίσει κάποιες αντιδράσεις από τους «γνωστούς αγνώστους» που αντιδρούν σε καθετί πατριωτικό, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ενοχλούνται από τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας. Μάλιστα, οι Αρχές φέρεται ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, προκειμένου να αποτρέψουν εν τη γενέσει της οποιαδήποτε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, την 21η Νοεμβρίου 2021 θα εορταστεί, με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη των Αθηνών περιλαμβάνει τα εξής: γενικό σημαιοστολισμό στην πόλη των Αθηνών, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2021, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2021. Αναλυτικά:

KYΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 10.00: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προεξάρχοντος του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ομιλία από τον Δρα Γεράσιμο Καραμπελιά, καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου. 11.00: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 17:09: Υποστολή της Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας. Ζητήθηκε δε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια οργάνωση και εφαρμογή του προγράμματος εορτασμού της ημέρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This