Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Με rapid tests και στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι – Διπλή μάσκα στα ΜΜΜ

«θα έπρεπε να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι, υποχρεωτικό, αλλά δωρεάν...»

Must Read

Να καθιερωθεί η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών με αρνητικό rapid test και στα σούπερ μάρκετ, πρότεινε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως καλό θα ήταν να καθιερωθεί και η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο καθηγητής, ο οποίος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, έκανε λόγο για ήπια μείωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, θανάτων και διασωληνώσεων, εκτίμησε ότι η κορύφωση του κύματος θα έρθει στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ τα κρούσματα θα μειωθούν τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την Πρωτοχρονιά. «Αυτή την στιγμή είμαστε σε μια ήπια μείωση της αύξησης. Περιμένουμε μια κορύφωση στις αρχές Δεκεμβρίου πανελλαδικά, ανάμεσα στην 1η με 3η Δεκεμβρίου, της τάξεως των 7.400 κρουσμάτων μάξιμουμ σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, άρα πολύ πιο κάτω από τις 9.000-10.000 που έχουν συζητηθεί και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τεστ» είπε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι «γύρω στα 3.500 θα πέσουν τα κρούσματα τα Χριστούγεννα, και γύρω στα 2.500 κοντά στην Πρωτοχρονιά. Αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί προς τα κάτω, προϋποθέτοντας ότι θα κάνουμε αυτά που πρέπει και ότι θα διατηρήσουμε τα τεστ».

«Η ασφάλεια στους κλειστούς χώρους είναι ο κρίσιμος κρίκος προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης, γι’ αυτό καλό θα ήταν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test ακόμα και για τα σούπερ μάρκετ», είπε επίσης ο κ. Σαρηγιάννης, αναφερόμενος, παράλληλα, στην αναγκαιότητα χρήσης διπλής μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς.

«Κάνουμε τώρα αυτό που ζητούσαμε να γίνει από την αρχή»

Κατόπιν, ο κ. Σαρηγιάννης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας στην τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 65 ετών. «Κάνουμε ουσιαστικά τώρα αυτό που ζητούσαμε να γίνει από την αρχή. Δεν μιλάμε μόνο για τα τεστ που υποχρεούνται να κάνουν οι ανεμβολίαστοι και τα παιδιά, αλλά και για την αύξηση των μοριακών και rapid tests που κάνει ο ΕΟΔΥ».

Ο κ. Σαρηγιάννης, συμπλήρωσε, τέλος, πως «θα έπρεπε να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι, υποχρεωτικό, αλλά δωρεάν. Για τους μαθητές, θα πρέπει να παραμείνουν τα δύο self tests, καθώς έχει κατορθωθεί με αυτόν τον τρόπο να μην ξεφύγει το πρόβλημα στα σχολεία, διότι τα δημοτικά λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστής της διασποράς στην κοινότητα. Από την στιγμή που αυξάνεται η διασπορά, ναι μεν το ποσοστό των παιδιών που έχουν κολλήσει δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά ο αριθμός μεγαλώνει σημαντικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This