Γιώργος Ζαντιώτης: Επίκαιρη ερώτηση προς το ΥΠΕΞ για τον θάνατό του μέσα σε γερμανικό κρατητήριο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στο Βερολίνο, για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη.

Must Read

Την ώρα που στη Γερμανία οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Έλληνα Γιώργου Ζαντιώτη κατά τη διάρκεια της κράτησής του μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ, αυξάνονται, επί ελληνικού εδάφους είχαμε μια επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, με θέμα «Δολοφονία Έλληνα μετανάστη από τη Γερμανική Αστυνομία».

Διαβάστε ακόμα: Μήνυσε τους Γερμανούς αστυνομικούς η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη που ξεψύχησε μέσα στο κρατητήριο 

Την ερώτηση, η οποία αναφέρεται ξεκάθαρα σε «δολοφονία», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, με πρώτο υπογράφοντα τον γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών να μάθουν:

  • εάν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τις γερμανικές αρχές για τις συνθήκες θανάτου του Έλληνα μετανάστη από τη γερμανική αστυνομία,
  • τι προτίθεται να πράξει ώστε να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου του Γιώργου Ζαντιώτη και
  • τι προτίθεται να πράξει ώστε μετανάστες ελληνικής καταγωγής «να μην τυγχάνουν αντίστοιχων ρατσιστικών και αυταρχικών μεθόδων από τις Γερμανικές αστυνομικές δυνάμεις».

Εν τω μεταξύ, για το προσεχές Σάββατο (20 Νοεμβρίου), έχει προγραμματιστεί στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στην πλατεία Karl-Marx συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This