«Όχι» σε lockdown για τους ανεμβολίαστους, αλλά τούς… κλείνουν στα σπίτια τους!

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και το «μοντέλο της Αυστρίας»

Must Read

Απίστευτη καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, επιτάξεις υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών και «λουκέτα» σήμερα στην εστίαση αποτυπώνουν απόλυτα την εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει εδώ και καιρό αποφασιστικές λύσεις για τον «απεγκλωβισμό» τόσο των εργαζομένων όσο και των εισαγωγών. ΜΕΘ δεν υπάρχουν, όπως και οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Το στοίχημα φαίνεται πως είναι ένα. Η δόμηση του ΕΣΥ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι η πανδημία είναι «πανδημία των ανεμβολίαστων», και ως εκ τούτου το βάρος πέφτει σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τους δικούς τους λόγους. Τα μέτρα που έρχονται αφορούν ξεκάθαρα στους ανεμβολίαστους.

Αυτά τα μέτρα είναι στο τραπέζι

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 18/11, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα έχει εισηγηθεί προς την κυβέρνηση τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκει να αυξηθεί και άλλο ο εμβολιαστικός ρυθμός, παρά το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί το 68% του πληθυσμού στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι επιστήμονες παρουσιάζουν διχασμένες απόψεις. Ορισμένοι τάσσονται υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επιστροφή του κυλιόμενου ωραρίου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, με στόχο την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, όσο επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τόσο πιο κοντά έρχονται νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιβάλει γενικό ή τοπικό lockdown και δεν πρόκειται να πειράξει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Έρχεται το «μοντέλο της Αυστρίας»;

Δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί το μοντέλο που αποφασίστηκε στην Αυστρία όπου οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πηγαίνουν μόνο στην εργασία τους, στα φαρμακεία και στα καταστήματα για είδη πρώτης ανάγκης.

  • Έτσι, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης με αρνητικό rapid τεστ όπως επίσης στα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

Υποχρεωτική και η τρίτη δόση

Για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης κάνουν λόγω στην κυβέρνηση που βλέπουν την προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα να κινείται με σχετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στο μέλλον, θα εφαρμοστεί το μοντέλο τρεις δόσεις και μία αναμνηστική κάθε χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Εστίαση όπως… σούπερ μάρκετ – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This