Απεργία στην εστίαση: Στη Θεσσαλονίκη κάνουν… ουρές για έναν καφέ!

Στις 12 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

Δύσκολη η σημερινή ημέρα για τον χώρο της εστίασης, καθώς η πανδημία έχει πλήξει ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών, ωστόσο πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις σε όσους εντέλει δεν τηρούν το κάλεσμα του φορέα του κλάδου τους. Έτσι και σήμερα, υπήρξαν επιχειρηματίες που άνοιξαν παρά την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί.

Θεσσαλονίκη: Ουρές για ένα καφέ στο χέρι

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα, η απεργία στην εστίαση, με πολλά καταστήματα να μην έχουν σηκώσει ρολά για μην χάσουν τους πρωινούς τους πελάτες. Έτσι, οι εικόνες που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη δεν αντιστοιχούσαν στις αποφάσεις των επιχειρηματιών του κλάδου, καθώς πολλά καφέ έφτιαχναν από νωρίς το πρωί καφέδες, και οι ουρές που σχηματίζονταν ήταν ενδεικτικές!

Εργαζόμενοι, φοιτητές, καθώς και απλοί περαστικοί, σχηματίζουν ουρές έξω από ορισμένα καταστήματα εστίασης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις -λόγω αυξημένου αριθμού πελατών- αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και στον δρόμο.

Όμως, αρκετοί ήταν οι επιχειρηματίες που τήρησαν την απόφαση του κλάδου τους για 24ωρη απεργία.

24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα

Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για «λουκέτο», παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα. Στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε σήμερα πως ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα το 40% των πολιτών που παραμένει ανεμβολίαστο να «γυρίζει την πλάτη του» σε επιχειρήσεις, δημιουργώντας προβλήματα οικονομικής επιβίωσης, σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις. «Η μη επιστροφή του υπολοίπου των επιστρεπτέων θα βοηθούσε στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Διαβάστε ακόμα:

Λουκέτο σήμερα στην εστίαση: Κλειστά εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This