«Έδωσε τη ζωή του για την δουλειά» – Ο σπαραγμός της αδερφής του αδικοχαμένου Πέτρου Γιάμαλη (video)

«Θα αναζητηθούν ευθύνες στον ιδιώτη ανάδοχο του έργου για το τραγικό δυστύχημα» λέει η ΣΤΑΣΥ

Must Read

Συγκλονισμένοι και βυθισμένοι στην θλίψη είναι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδερφοι του 41χρονου Πέτρου Γιάμαλη που άφησε την τελευταία του πνοή σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στον ΗΣΑΠ το πρωί της Τρίτης.

Ο 41χρονος εργοδηγός της ΣΤΑ.ΣΥ έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σωθεί από την τρελή πορεία του μηχανήματος λείανσης των γραμμών, όταν παρουσιάστηκε βλάβη στα φρένα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ δύο συνάδερφοί του μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Τα αναπάντητα «γιατί» στοιχειώνουν την οικογένεια αλλά και τους συναδέρφους του 41χρονου που εργαζόταν ως εργοδηγός για 16 ολόκληρα χρόνια.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής γιατί τα εφεδρικά φρένα του μηχανήματος δεν λειτούργησαν, με αποτέλεσμα  να αποκτήσει ανεξέλεγκτη ταχύτητα λόγω της κατηφορικής κλίσης της γραμμής του ΗΣΑΠ. Κάποιοι από τους επτά εργαζόμενους κατάφεραν να πηδήξουν στον σταθμό του Ν. Ηρακλείου και να σωθούν, ωστόσο ο 41χρονος έχασε τη ζωή του.

Ο Πέτρος Γιάμαλης δεν είχε παντρευτεί ούτε είχε αποκτήσει παιδιά. Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο τελειομανή με την δουλειά του, επαγγελματία και υπεύθυνο.

«Τελικά έδωσε τη ζωή του για την δουλειά»

Η αδερφή του 41χρονου η οποία ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αδερφός της χάθηκε τόσο άδικα, μίλησε στην εκπομπή Tlive: «Ήταν ο καλύτερος εργοδηγός. Με τρεις εύφημες μνείες στην πλάτη του, ο αδερφός μου έγινε εργοδηγός κατ’ επιλογήν παρ’ όλο που δεν είχε τα χρόνια. Πάνω στην πλάτη του στηριζόταν πάρα πολύ δουλειά στη γραμμή» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο αδερφός της έδινε ακόμα και τη ζωή του για την δουλειά: «Η δουλειά στη γραμμή είναι πολύ δύσκολη… Γνώριζε τα πάντα για την ασφάλεια, ήταν τυπικότατος για αυτό έγινε τόσο μικρός και νέος στην ηλικία οδηγός. Έδινε τη ζωή του για τη δουλειά. Τελικά την έδωσε» σημείωσε συναισθηματικά φορτισμένη.

Όπως ανέφερε η ίδια, ο γιατρός που εξέτασε τη σορό του αδερφού της, ανέφερε ότι έφερε χτυπήματα σε όλο του το σώμα: «Ο γιατρός μου είπε ότι είχε χτυπήματα σε όλο του το κορμί, δεν ξέρουμε την αιτία θανάτου. Τον προσκομίσανε πεθαμένο, του κάνανε 30 λεπτά ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε και θα προχωρήσουμε σε νεκροψία για να δούμε ποιος ήταν ο λόγος του θανάτου. Ο αδερφός μου ήταν ανύπαντρος. Είχε αφιερώσει τη ζωή του όλη στη δουλειά» κατέληξε η αδερφή του.

https://vimeo.com/646465483

ΣΤΑΣΥ: Θα αναζητηθούν ευθύνες στον ιδιώτη ανάδοχο του έργου για το τραγικό δυστύχημα

Σε διευκρινίσεις για το τραγικό δυστύχημα προχώρησε μέσω νεότερης ανακοίνωσής της η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ διερευνάται για ποιο λόγο δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά συστήματα πέδησης του μηχανήματος λείανσης ενώ θα αναζητηθούν ευθύνες στον ιδιώτη ανάδοχο του έργου για το τραγικό δυστύχημα.

Σημειώνεται πως η μηχανή ξεκινώντας από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα, και άρχισε να κατεβαίνει ανεξέλεγκτα προς τον Πειραιά προτού τελικά συγκρουστεί με τον συρμό, ο οποίος και είχε τοποθετηθεί ως ανάχωμα μεταξύ των σταθμών «Αττική» και «Άγιος Νικόλαος», προκειμένου να σταματήσει την πορεία του.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο λείανσης του τροχιόδρομου είναι γερμανική Schweerbau GMBH & CO KG. Το μηχάνημα λείανσης ανήκει στην εν λόγω εταιρεία, και στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, είναι μεταξύ άλλων και η συντήρηση και ο έλεγχος των μηχανημάτων.

Ειδικότερα, η ΣΤΑΣΥ στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει:

  • Στο μηχάνημα λείανσης επέβαιναν 5 συνολικά εργαζόμενοι, 2 υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ και 3 αλλοδαποί, υπάλληλοι της γερμανικής εταιρείας που εκτελεί το έργο. Ο εκλιπών είναι υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ, ένας υπάλληλος της Αναδόχου εταιρείας νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και οι λοιποί τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
  • Οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ μετακίνησαν σταθμευμένο στο σταθμό «Αττική» συρμό στον τροχιόδρομο μεταξύ των σταθμών «Αττική» και «Άγιος Νικόλαος», ούτως ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη σύγκρουση εκτός του σταθμού, με τις μικρότερες το δυνατό υλικές ζημιές.
  • Διερευνάται ο λόγος για τον οποίο δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά συστήματα πέδησης του μηχανήματος λείανσης της Αναδόχου εταιρείας.
  • Το έργο λείανσης του τροχιόδρομου ανέλαβε εταιρεία, πιστοποιημένη στο εν λόγω αντικείμενο, μετά από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Στις συμβατικές υποχρεώσεις τις εταιρείας, είναι μεταξύ άλλων και η συντήρηση και ο έλεγχος των μηχανημάτων.
  • Το τραγικό συμβάν αποδίδεται σε αίτια που αφορούν στον εξοπλισμό της Αναδόχου και η ΣΤΑΣΥ θα αναζητήσει κάθε είδους ευθύνες για αυτό.

Δείτε επίσης: Θλίψη για τον νεκρό εργάτη που σκοτώθηκε στον Ηλεκτρικό: Αυτός είναι ο 41χρονος Πέτρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This