Ρόδος: Εισαγγελέας για γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο

Συνολικά πέντε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν προσέρχονται στο σχολείο στην πρωτεύουσα του Νομού Δωδεκανήσου, λόγω των αρνητών γονιών τους

Must Read

Μετά τις Σέρρες σειρά έχει η Ρόδος, όπου επίσης «εντοπίστηκαν» γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου υπέβαλε χθες, Δευτέρα 15/11, αναφορά για γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο… εδώ και δύο χρόνια! Οι εν λόγω γονείς αρνούνται να υποβάλουν το παιδί τους στα προβλεπόμενα τεστ για τον κορωνοϊό και να του φορέσουν μάσκα προστασίας από τη νόσο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τόσο οι γονείς του μαθητή, όσο και ο ίδιος βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης και με τον διευθυντή του σχολείου Μ. Βιτζηλαίο, με το παιδί να κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, ο κ. Βιτζηλαίος υποστηρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η κατ’ οίκον εκπαίδευση να αναπληρώσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση της γονικής επιμέλειας

Από την πλευρά του, ο Μπάμπης Ψαράς, προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, έχει ζητήσει την υποβολή αναφορών και για ακόμη τέσσερα παιδιά που απέχουν από το μάθημά τους, γιατί οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία. Σημειώνεται πως οι εν λόγω γονείς κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας, αν διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και αν διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των παιδιών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου αναμένεται να εκδώσει άμεσα εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στις οικίες των οικογενειών, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα πορίσματα θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στη Ρόδο πέντε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν προσέρχονται στο σχολείο, λόγω των αρνητών γονέων τους. Πρόκειται για τέσσερις μαθητές, της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο Σχολείο Κοσκινού και έναν της Β΄, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This