Τραγωδία με οικοδόμο στα Οινόφυτα: Έπεσε από την ταράτσα εργοστασίου και σκοτώθηκε

Must Read

Κατά τη διάρκεια εργασιών μόνωσης σε ταράτσα εργοστασίου υπό κατασκευή στα Οινόφυτα, ένας άνδρας περίπου 50-56 ετών έπεσε στο κενό, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, από ύψος 20 μέτρων και σκοτώθηκε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι και παρά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν μπόρεσε να γίνει κάτι για να σωθεί η ζωή του άτυχου άνδρα.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καθώς και η Τίνα Σκλιά, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τανάγρας βρέθηκαν τόσο στο σημείο της τραγωδίας, όσο και στο αστυνομικό τμήμα Τανάγρας, ζητώντας ενημέρωση για το περιστατικό.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα:

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που έγινε σήμερα στο εργοτάξιο της ΕΛΕΜΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου στα Οινόφυτα, φανερώνει για άλλη μια φορά τι σημαίνει κανονικότητα στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας και όχι μόνο. ‘Ένας νεκρός εργαζόμενος κάθε τρεις μέρες ούτε η κακιά στιγμή είναι ούτε μοιραίο την στιγμή που τα εξαντλητικά ωράρια, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα, η έλλειψη μέτρων προστασίας είναι καθεστώς.

Σήμερα είχαμε το θάνατο ακόμα ενός συναδέλφου, εργαζόμενο στις μονώσεις, που έπεσε από μεγάλο ύψος. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του συναδέλφου.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην γνωρίζουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας μετά την δουλειά σώοι και αβλαβείς. Με ευθύνη της κυβέρνησης οι μεγαλοεργολάβοι και οι κατασκευαστές επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια, και για μέτρα υγείας και ασφάλειας δεν δίνουν δεκάρα “ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ”, ενώ ουσιαστικά για χάρη τους έχει καταργηθεί το Σ.ΕΠ.Ε. με αποτέλεσμα μηδενικούς ελέγχους σε χώρους δουλειάς, αλλά και δίνει με κάθε τρόπο αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να αυξάνουν την εκμετάλλευση των εργατών.

Απαιτούμε να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου και να αποδοθούν ευθύνες. Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση! Οι ζωές μας έχουν αξία, μεγαλύτερη από τα κέρδη του κάθε εργολάβου και κάθε κατασκευαστικού ομίλου. Δεν την έχουμε για να την χαραμίζουμε σε κανένα αφεντικό. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ανθρώπινα ωράρια, για αυξήσεις στα μεροκάματα».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This