Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Με κριτήρια η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων από τα νοσοκομεία»

Must Read

Αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων σε νοσοκομεία της χώρας, με το ΕΣΥ να έχει στα χέρια του ένα ακόμη όπλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η λίστα με τα νοσοκομεία που θα χορηγούν τα μονοκλωνικά αντισώματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας.

Ο καθηγητής φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος έκανε λόγο για τη δυσκολία που υπάρχει παγκοσμίως με τα μονοκλωνικά αντισώματα, αφού παρά το γεγονός ότι πρέπει να χορηγηθούν στον ασθενή 2-3 ημέρες μετά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, η έγχυση γίνεται στα νοσοκομεία και διαρκεί μία με μιάμιση ώρα περίπου.

Ακόμη, τόνισε ότι οι δόσεις είναι πολύ λίγες και δεν φτάνουν για όλους οπότε η επιλογή των ατόμων που θα λάβουν τα μονοκλωνικά αντισώματα θα έχει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και θα αφορά σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα, μεγάλης ηλικίας με συνοδές παθήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της χορήγησης μονοκλωνικών στη χώρα μας, ωστόσο κάποια επιτροπή είτε του υπουργείου είτε του ΕΟΔΥ θα πρέπει να επιλέγει από τα κρούσματα που δηλώνονται ποια άτομα είναι υποψήφια για να ακολουθήσουν την θεραπεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This