«Βόμβα» Βατόπουλου για lockdown και στην Ελλάδα: «Έρχονται δύσκολα Χριστούγεννα»

Ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» σύμφωνα με τον καθηγητή που είναι μέλος της Επιτροπής Ειδικών

Must Read

Στο τραπέζι της επιτροπής των Ειδικών έχει πέσει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown και στην Ελλάδα, τη στιγμή που στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει το ντόμινο των αυστηρών περιορισμών.

Το μέλος της επιτροπής, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος ,μιλώντας για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στην χώρα μας, υποστήριξε ότι είναι πιθανό ένα νέο lockdown εάν συνεχιστεί η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα,

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα, και όλα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά της κοινωνίας. Ο ίδιος σημείωσε ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια και την αναπνοή και ότι όλοι πρέπει να προφυλαχτούμε. Ο ίδιος τόνισε ότι τα όπλα που έχουμε έως τώρα είναι ο εμβολιασμός, οι μάσκες, τα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και η διενέργεια των τεστ που βοηθάει στον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Σχολιάζοντας το τέταρτο κύμα που σφυροκοπά τη χώρα, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι θα κρατήσει στο σύνολο έως και τρεις μήνες και ότι η κατάσταση την οποία βιώνουμε τώρα είναι περίπου το μέσον της έξαρσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δεν αποκλείεται στα μέσα Δεκεμβρίου να αρχίσει να εξασθενεί η πανδημία. Ωστόσο, όπως είπε, ο κορωνοϊός μπορεί να μας εκπλήξει και να αλλάξει συμπεριφορά.

Η «κόκκινη γραμμή» για το lockdown

Προκειμένου να αποφύγουμε το lockdown, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να πειθαρχήσουν στα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ενώ η «κόκκινη γραμμή» για να προχωρήσουμε σε «λουκέτο» εξαρτάται από την κατάσταση που θα επικρατεί στα νοσοκομεία αλλά και το ποσοστό των διασωληνωμένων.

Απαντώντας στο ποια θα είναι τα κριτήρια για τους ασθενείς που θα λάβουν την «θαυματουργή» θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, ο καθηγητής σημείωσε ότι θα γίνει βάση πρωτοκόλλων, ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν αντικαθιστά τον εμβολιασμό.

https://vimeo.com/649556153

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This