Πανδημία «ώρα μηδέν»: Ο φόβος της κυβέρνησης και οι… εξορμήσεις στην περιφέρεια

Φόβοι για μαζική διασπορά από τις μετακινήσεις των εκδρομέων τα Χριστούγεννα

Must Read

Συνεχίζεται ο μακάβριος απολογισμός της πανδημίας με το ΕΣΥ να καταρρέει καθημερινά όλο και περισσότερο και τα νοσοκομεία να εκπέμπουν «σήμα κινδύνου». Ο εφιάλτης δεν σταματά με την κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε καθολικό lockdown, αν και στην υπόλοιπη Ευρώπη η μία χώρα μετά την άλλη ανακοινώνει σκληρά επιπλέον μέτρα για να αναχαιτιστεί η ιός.

Στο επίκεντρο οι γιορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς

Μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις στους αριθμούς αλλά και την απόδοση των μέτρων αναφορικά με τους ανεμβολίαστους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, κυβερνητικές πηγές διαρρέουν ότι τα φετινά ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι πάλι… διαφορετικά. Αλλά μόνο για τους ανεμβολίαστους. Όλα δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν με rapid test να κινούνται ελεύθερα, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Εξόρμηση στην περιφέρεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι… εξορμήσεις υπουργών και βουλευτών στην περιφέρεια. Από τη μία, ο πρωθυπουργός θέλει να «επικοινωνήσει» την εμβολιαστική του εκστρατεία, και από την άλλη να προσπαθήσει να πείσει τους αγανακτισμένους πολίτες για την άμεση επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, και αυτό στον οικονομικό τομέα. Οι αισιόδοξες αλλά εξωπραγματικές προβλέψεις του Προϋπολογισμού περί ανάπτυξης και μείωσης των φόρων, άλλωστε, δεν φαίνεται να είναι εφικτές…

Η «εκστρατεία» στην περιφέρεια ξεκινά με φόντο και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου αποτυπώνεται ξεκάθαρα η δυσαρέσκεια ενός σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης για την διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της στην οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περιοδεύσει σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, ενώ παράλληλα, τις επόμενες ημέρες, θα «τρέξει» και μία νέα επικοινωνιακή εκστρατεία αλλά και διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός επιμένει στην… ανάπτυξη!

«Η οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά, αναμένω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post .

Τα ελληνικά νοικοκυριά όμως και οι επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει όμως ακόμα, πειστικές απαντήσεις για την παρατεταμένη ενεργειακή κρίση, η οποία πλέον έχει μετατραπεί σε ελληνικό πρόβλημα, και οι επιδοτήσεις των 9,19 και 39 ευρώ δεν καλύπτουν ούτε δύο ημέρες κατανάλωσης!

Αλλά και οι έκτακτες εφάπαξ στηρίξεις σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και σε μία μερίδα ΑμεΑ δεν βοηθούν ουσιαστικά στην οικονομική τους αποσυμπίεση, καθώς είναι και μικρές και μόνο για μία φορά!

Διαβάστε ακόμα:

Υπουργείο Υγείας: Αυτά είναι τα δέκα νοσοκομεία όπου θα χορηγούνται τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This