Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επεκτείνεται η τιμωρητική μέθοδος – Όλα τα νέα δεδομένα

Τι έρχεται και σε ποιους αφορά - Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Must Read

«Έτοιμη για όλα δηλώνει» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να… σώσει τους πολίτες από τον ιό. Τα «παράθυρα» επέκτασης της υποχρεωτικότητας ήδη έχουν ανοίξει, με την κυβέρνηση να δείχνει ότι αφενός «ευλογεί τα γένια της» για τις αποφάσεις που έλαβε για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, και αφετέρου σκέφτεται να κάνει και ένα βήμα επιπλέον αναφορικά με άλλες ηλικίες.

Τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά. Ωστόσο, δεν είμαστε πολύ μακριά από τις αποφάσεις και από τις ανακοινώσεις τους. Την ίδια ώρα, όχι μόνο κατέχουμε άλλη μία θλιβερή… πρωτιά, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που εφήρμοσε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και ο εφιάλτης της πανδημίας είναι ασταμάτητος με τους θανάτους να αυξάνονται.

Εντωμεταξύ, κοινή απόφαση αναμένεται να διαμορφωθεί από τους «27» στα μέσα του μήνα, τη στιγμή που ακόμα και η Γερμανία σχεδιάζει να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, από τον Φεβρουάριο!

«Παράθυρο» επέκτασης υποχρεωτικότητας από Οικονόμου

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία, να το κάνουμε», δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς αν εξετάζει η κυβέρνηση επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Πλεύρης μιλά για… «λεπτή ισορροπία»!

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μίλησε για μια «λεπτή ισορροπία», ενώ εκτίμησε ότι η εφαρμογή του μέτρου στους άνω των 60 ετών «είναι αρκετή να προστατεύσει όσους κινδυνεύουν και να φτάσουμε σε ικανοποιητικό αριθμό εμβολιασμών».

Τα μέτρα που έρχονται

  • αναμένεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με κόσμο, όπως Σώματα Ασφαλείας, Δημοσίους υπαλλήλους
  • άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ηλικιακή ομάδα των 50 και άνω

Στο τετράμηνο η τρίτη δόση

Εκτός απροόπτου, σήμερα, η Επιτροπή Εμβολιασμού, αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να συντμηθεί στους 4 από τους 6 μήνες, το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη, ενισχυτική δόση. Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα και ο περιορισμός της ισχύος του Πιστοποιητικού Νόσησης το πολύ στους 5 μήνες, από 6 που ισχύει σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά προβλέπει ο νόμος για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This