Θρήνος στη Λαμία: Πέθανε 14χρονη που νοσούσε από κορωνοϊό

Το κορίτσι διασωληνώθηκε αλλά δεν πρόλαβε να πάει στη ΜΕΘ αφού έπαθε ανακοπή

Must Read

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα κορίτσι μόλις 14 ετών, που νοσούσε από κορωνοϊό, έφυγε από τη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr το κορίτσι διακομίστηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης στις 09.30 το πρωί του Σαββάτου με προκάρδιο άλγος, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό.

Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, πιθανότατα από επιπλοκή του κορωνοϊού και αποφάσισαν να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη καθώς η άτυχη 14χρονη υπέστη απανωτές ανακοπές. Οι γιατροί τη διασωλήνωσαν και πριν προλάβουν να τη μεταφέρουν στη ΜΕΘ άφησε την τελευταία της πνοή στα Επείγοντα, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κοριτσάκι νοσούσε από covid-19 από τις 29 Νοεμβρίου, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα.

Το έμφραγμα που υπέστη ωστόσο φαίνεται να είναι από επιπλοκή της νόσου, παρόλα αυτά θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της 14χρονης.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This