Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άμεση επέκταση του μέτρου;

Χριστούγεννα με μέτρα προστασίας

Must Read

Με άσχημα δεδομένα ξεκινά και αυτή η εβδομάδα για την πανδημία και την εξέλιξη του νέου στελέχους. Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει μεγάλη, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών δεν αφήνει πολλά αισιόδοξα σενάρια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα φετινά Χριστούγεννα αναμένονται με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η παραλλαγή Όμικρον καθίσταται ανησυχητική και η κυβέρνηση έχει ρίξει στο «τραπέζι» πολλά νέα σενάρια και προτάσεις για τους καινούριους περιορισμούς.

«Με τη διασπορά που έχει προηγηθεί θα έχουμε αυξημένους θανάτους, διασωληνώσεις νοσηλεία σε ΜΕΘ, τουλάχιστον για 2 εβδομάδες ακόμα, άρα θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «Χριστούγεννα με περιορισμούς».

Τι θα κρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό 

Τα σενάρια για την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε άλλες ηλικιακές ομάδες παραμένουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έτοιμο το «πακέτο» των νέων μέτρων εάν δεν «πέσουν» οι αριθμοί των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία θα προκύψει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει στα μέσα της εβδομάδας τόσο τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί όσο και την πορεία των εμβολιασμών της πρώτης αλλά και της τρίτης δόσης.

Σε 10 μέρες τα δεδομένα για την Όμικρον

Το βλέμμα όμως είναι στραμμένο κυρίως στα επιδημιολογικά δεδομένα από την «Όμικρον». Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους ειδικούς, τα πρώτα ασφαλή δεδομένα για το «προφίλ» της θα τα έχει η επιστημονική κοινότητα σε περίπου 10 ημέρες.

Και ενώ η κυβέρνηση «ξόρκιζε» το ενδεχόμενο ενός lockdown, τα δεδομένα φαίνεται πως ξαναβάζουν αυτή τη συζήτηση στο επίκεντρο των απόψεων. «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί» δηλώνουν τώρα κυβερνητικοί κύκλοι σε σχέση με το ζήτημα τόσο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας, όσο και αναφορικά με το lockdown.

Τα σενάρια για την επέκταση της υποχρεωτικότητας

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια:

  • Το πρώτο, να επεκταθεί σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με κόσμο
  • Το δεύτερο να θεσπιστεί η υποχρεωτικότητα ακόμη χαμηλότερα από τα 60 έτη, ενδεχομένως το όριο να είναι τα 50 χρόνια

Ανακοινώσεις για Πιστοποιητικό Νόσησης

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η απόφαση για τη σύντμηση του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This