Πύργος: Αίτημα να κλείσουν τα σχολεία που έχουν κρούσματα – «Το 50%+1 θα είναι καταστροφικό»

Must Read

Κραυγή αγωνίας από μαθητές και αυτοδιοίκηση στον Πύργο Ηλείας προς το Υπουργείο Παιδείας, αποτελεί η επιστολή που εστάλη με αίτημα να κλείσουν όλα τα σχολεία που παρατηρείται έντονο πρόβλημα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος με αφορμή τα 182 κρούσματα στον Πύργο την τελευταία εβδομάδα, τα οποία αποδίδοντα στα σχολεία, ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, χαρακτηρίζοντας «καταστροφή» το μέτρο του 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα.

Μάλιστα, σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και στο 1ο γυμνάσιο Πύργου, το οποίο μετρά δεκάδες κρούσματα, αλλά οριακά κάτω από το όριο του Υπουργείου Παιδείας, οπότε συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Γονείς και μαθητές είναι εξαγριωμένοι και ζητούν επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για λίγο διάστημα, ενώ προχώρησαν και σε απολύμανση του σχολείου.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου αναφέρουν:

«… ως αντιπροσωπεία του 15μελούς του 1ου Γυμνασίου Πύργου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας τον τελευταίο καιρό.

Όπως είναι γνωστό τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Παρόλο που το σχολείο μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο όλων των μαθητών, θεωρούμε απαραίτητη την επιπλέον βοήθεια από κάθε αρμόδιο. Ενώ τα κρούσματα σε κάποια τμήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν θεωρούμε ότι κατοχυρώνουν την ασφάλεια των μαθητών. Για τον λόγο αυτό διατυπώνουμε τα αιτήματά μας:

Είναι πρέπον τα τμήματα που έχουν τουλάχιστον δύο κρούσματα να κλείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Επειδή τα κρούσματα σε όλες τις τάξεις έχουν αυξηθεί αρκετά, όπως έχουμε προαναφέρει, πολλοί μαθητές χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες καθώς φοβούνται για την υγεία των ίδιων αλλά και του στενού τους κύκλου. Παραμένουν σπίτι τους και παίρνουν αρκετές απουσίες αδικαιολόγητα. Θα ήταν έτσι καλό το σχολείο μας να μείνει κλειστό μέχρι να γίνει «πράσινο».

Επιπλέον η συνεχής παραμονή στην τάξη για δύο συνεχόμενες ώρες, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, δεν συμβάλλει στη διασφάλιση των σωστών συνθηκών υγιεινής της τάξης καθώς δεν αερίζονται επαρκώς οι χώροι.

Τέλος πρέπει κάτι να γίνει με τον αυξημένο αριθμό μαθητών σε κάθε τμήμα.

Είμαστε μαθητές και όχι αριθμοί!!!

Με εκτίμηση, Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου».

Δήμαρχος Πύργου: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορωνοϊό για να δράσουμε»

Στη δική του δήλωση ο κ.Αντωνακόπουλος τονίζει:

«… τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε στα σχολεία της πόλης μας, και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα σχολεία, να μεταβάλλονται δραματικά οι αριθμοί των κρουσμάτων νέων περιστατικών covid 19.

Σημασία δεν έχει μόνον ο απόλυτος αριθμός των περιστατικών, αλλά και ο ρυθμός αύξησης αυτών ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος και ανησυχητικός και έχει εξάπλωση έξω από τη μαθητική κοινότητα (εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό).

Η πόλη μας, όπως και η Ηλεία γενικότερα, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει σε χαμηλά ποσοστά τα κρούσματα, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Τώρα όμως φαίνεται ότι το σκηνικό αλλάζει ανησυχητικά.

Λέγεται, πως «τη φωτιά μπορείς να την σβήσεις με ένα ποτήρι νερό στην αρχή της». Ας μην αφήσουμε λοιπόν την πανδημία να τα κάψει όλα και μετά να παρέμβουμε!

Φαίνεται πως το θεσμικό πλαίσιο του 50%+1, που έχει μπει ως όριο για το κλείσιμο ενός τμήματος ή μιας σχολικής μονάδας, θα είναι καταστροφικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορωνοϊό για να δράσουμε. Θα φτιάξουμε δηλαδή «δεξαμενές» διάδοσης αυτής της καταστροφής;

Υπάρχουν σχολεία που εκπέμπουν SOS! Οι καθηγητές απαντούν με διαμαρτυρίες, οι μαθητές με καταλήψεις, οι γονείς και η κοινωνία ανησυχεί…

Εισηγούμαστε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και των δομών του, να κλείσει άμεσα τα σχολεία στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δραστικής παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτραπεί το διαφαινόμενο και επερχόμενο κακό».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This