Καταδίωξη στο Πέραμα: Στο Συνήγορο του Πολίτη η οικογένεια του 18χρονου Ρομά

Ζητά την παρέμβαση του καθώς δεν εμπιστεύονται τις έρευνες της Αστυνομίας

Must Read

Στο Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγε η οικογένεια του 18χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από τις σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα, προσέφυγαν οι γονείς, η σύντροφος και τα παιδιά του, ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Ενάμιση μήνα μετά την αιματηρή συμπλοκή, προσέφυγαν στην ανεξάρτητη αρχή που έχει το ρόλο Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.

Η οικογένεια του άτυχου 18χρονου κατέθεσαν την καταγγελία μαζί με τους συνηγόρους τους Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη, έγγραφη καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς δεν έχουν εμπιστοσύνη στις έρευνες της Αστυνομίας.

«Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, ήρθε σήμερα με τους δικηγόρους της στον Συνήγορο του Πολίτη, για να καταθέσει καταγγελία, με την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη, ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ζητάμε δικαιοσύνη για τον Νίκο που δολοφονήθηκε στο Πέραμα από σφαίρες Αστυνομικών. Δεν εμπιστευόμαστε και το λέμε ξεκάθαρα, την πειθαρχική διερεύνηση της Ελληνικής Αστυνομίας και για αυτόν τον λόγο ήρθαμε εδώ προκειμένου πλέον η πειθαρχική διερεύνηση να τελεί υπό την εποπτεία του Συνηγόρου του Πολίτη και του μηχανισμού», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Πλέον μετά τη σημερινή μας κίνηση ο Συνήγορος θα μπορεί να εποπτεύει τη διαδικασία, να λαμβάνει έγγραφα, να κάνει δικές του ενέργειες, στις οποίες και εμείς από τη δίκη μας πλευρά θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε. Ζητάμε δικαιοσύνη τη στιγμή που η Αστυνομία λειτουργεί με τρόπο που απαλλάσσει τους Αστυνομικούς και που υιοθετεί τους αστυνομικούς ισχυρισμούς», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, «παρότι υπάρχουν ανακριτικές παραγγελίες προκειμένου να πάρουμε αυτή τη στιγμή ακόμα και το στοιχειώδες, τις φωτογραφίες της σορού του Νίκου που λήφθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, η ΔΕΕ εδώ και 12 μέρες δεν τις προωθεί στην ανακρίτρια. Έχουμε να κάνουμε απλώς με ένα μέιλ που πρέπει να σταλεί και ακόμα δεν μας τις δίνουν. Για αυτό το λόγο λέμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τις διαδικασίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ήρθαμε στον Συνήγορο του Πολίτη να ζητήσουμε Δικαιοσύνη. Θα πάμε παντού και θα πάμε τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι το τέλος. Μέχρι να πάρουμε δικαιοσύνη για τον Νίκο».

Υπενθυμίζεται πως την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Δ Ανακρίτρια Πειραιά όπου εκκρεμεί η δικογραφία σε βάρος των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην συμπλοκή και διώκονται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This