Χριστούγεννα για… λίγους: Ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» και η κυβέρνηση δίνει λύσεις με «τιμωρητικές» τακτικές!

Καταγγελίες και σκάνδαλα δημιουργούν σύγχυση στο Μαξίμου, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει τις βόλτες του

Must Read

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει φέρει εκτός ορίων το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις αμέτοχη. Μετά τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα με πρωτοπόρο τρόπο, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να λύσει το θέμα της πανδημίας χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις υπό τη «σκιά» σκανδάλων και καταγγελιών.

Όπως φαίνεται η τιμωρητική τακτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού με την επιβολή χρηματικού προστίμου των 100 ευρώ, η κατάθεση τροπολογίας που βάζει στη φυλακή και «χρεώνει» όσους γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επικαλούμενοι λόγους πανδημίας, σε συνδυασμό με τις απίστευτες αποκαλύψεις για πιθανή προνομιακή φροντίδα ασθενών με COVID 19 και για ύπαρξη VIP κλινών ΜΕΘ, δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητους τους Έλληνες φορολογούμενους που παρακολουθούν εμβρόντητοι όσα διαδραματίζονται και συνεχίζουν να αμφισβητούν τα πεπραγμένα του κυβερνητικού επιτελείου.

«Αλυσοδεμένα» Χριστούγεννα

Οι απώλειες ασύλληπτες, αφού καθημερινά σχεδόν 100 συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις γιορτές, υπάρχουν έντονοι φόβοι για «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική

Ωστόσο, στις φετινές γιορτές εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με τον φόβο μήπως και κολλήσουν -καθώς όλοι νοσούν και μεταδίδουν-, με την αμφιβολία και τη διγλωσσία της κυβέρνησης να μην πείθουν ακόμα και όσους έκαναν το εμβόλιο.

Μάλιστα, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε νωρίτερα την πορεία των κρουσμάτων λέγοντας ότι, «το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και απωλειών, καθώς αυτά ακολουθούν μετά από 15 ημέρες την επιδημιολογική καμπύλη», ενώ πρόσθεσε ότι η πτώση στους «σκληρούς δείκτες» θα καθυστερήσει κατά 2-4 εβδομάδες.

Μιλώντας για τα εορταστικά τραπέζια και τις συγκεντρώσεις αρκετών ατόμων, ο κ. Γώγος υποστήριξε ότι «τίποτα δεν είναι επικίνδυνο αν ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες», προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει ένα πολύ σοβαρό όπλο που λέγεται «εμβολιασμός». «Τα μέτρα ατομικής προστασίας, στη φάση που βρισκόμαστε, είναι απαραίτητα, όπως και τα πολλά τεστ. Καλό θα είναι πριν πάμε σε οποιαδήποτε συγκέντρωση, να κάνουμε ένα τεστ» συμπλήρωσε.

Πιστοποιητικό νόσησης: Η τροπολογία που μειώνει την ισχύ στους 3 μήνες 

Προχωρά η διαδικασία για την μείωση της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες, αφού η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση των ειδικών με σκοπό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, και προχωρά στην κατάρτιση της τροπολογίας που θα φέρει άμεσα προς ψήφιση.

Σε αυτήν αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ πλέον 90 μέρες. Από τις διατάξεις εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Παράλληλα στην τροπολογία περιγράφονται και οι λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς και διοικητικό προσωπικό των υγειονομικών μονάδων. Ταυτόχρονα, προβλέπεται πως για να ληφθεί ολόκληρη η επιδότηση θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει εργαστεί στον τομέα της Υγείας όλο το 2021

Βασιλακόπουλος: «Ο ιός αλλάζει και θα γίνεται πιο μεταδοτικός»

Στις πρώτες ενδείξεις για την «συμπεριφορά» της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι, τα δεδομένα δείχνουν πως μάλλον θα είναι πιο μεταδοτική, ενώ από την άλλη τα προκαταρκτικά δεδομένα επιδημιολογικού χαρακτήρα δείχνουν ότι μάλλον δεν οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσηση, με υπαρκτή πιθανότητα να οδηγεί ακόμα και σε πιο ήπια.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας αναφορικά με την καταγγελία σχετικά με «κλειστές» ΜΕΘ για VIP πρόσωπα, σχολίασε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τέτοια περιστατικά στο δικό του νοσοκομείο, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από την στιγμή που κάποιος διασωληνώνεται και ότι δικλίδες ασφαλείας είναι πάρα πολλές και λειτουργούν.

Μανωλόπουλος: «Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»

Ακόμα πιο σκληρά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων προτείνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος. Αν και κάτι η υποχρεωτικότητα δεν έχει γίνει ακόμα πράξη σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα -που κατέχουμε γενικά αρνητικά πρωτεία- η ελευθερία προσωπικών αποφάσεων και κινήσεων φαντάζει «όνειρο θερινός νυχτός» με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ο κ. Μανωλόπουλος υποστήριξε πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα έπρεπε να μπορούν να πηγαίνουν πουθενά, ενώεπιμένει πως το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες και κλάδους, όπως η εστίαση και τα σώματα ασφαλείας.

«Παρότι εφαρμόζεται το μέτρο των rapid test στους ανεμβολίαστους έχουμε πολλά κρούσματα. Αν ήταν μόνο εμβολιασμένοι στην κοινωνία θα μετρούσαμε μόνο κρούσματα, λιγότερες νοσηλείες και ελάχιστους θανάτους» είπε ο κ. Μανωλόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Σάλος με τις… «ρεζερβέ» κλίνες ΜΕΘ: «Πόλεμος» μεταξύ Παγώνη και γιατρών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This