Ο Ιερώνυμος τα έψαλε στον Ποντίφικα!

Φαρμάκι έσταζε ο Αρχιεπίσκοπος προς τον Πάπα, από τον οποίο απαίτησε μία συγγνώμη για όσα έκαναν οι καθολικοί στους ορθοδόξους

Must Read

Με εντυπωσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, να πω την αλήθεια. Δεν τον έχω συνηθίσει να ανοίγει τόσα θέματα, πολιτικά, γεωπολιτικά και θρησκευτικά, μέσα σε ένα απόγευμα. Η ομιλία του ήταν κόλαφος κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ευγενής ο Πάπας Φραγκίσκος, δεν μπορώ να πω. Ο Ξένιος Δίας επιβάλλει να είμαστε καλοί με τους καλεσμένους μας. Γιʾ αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος τον καλοδέχτηκε, μεν, βρήκε, όμως, την ευκαιρία και τα έψαλε μια χαρά στον Πάπα και τους ηγέτες του κόσμου. «Αργεί να μιλήσει, αλλά αν μιλήσει ο Αρβανίτης, φαρμάκι βγάζει η γλώσσα του» μου έλεγε Μητροπολίτης που ήταν αυτήκοος μάρτυρας.

Και τι δεν του είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Πάπα. «Ζητήστε συγγνώμη που δεν βγάλατε μιλιά όταν οι Ελληνες προσπαθούσαν να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους. Ζητήστε συγγνώμη για όλα όσα έχετε κάνει στους ορθοδόξους εσείς οι καθολικοί». «Κάνε παρέμβαση, Πάπα, -εσύ που είσαι μεγάλος και τρανός, και σε λαμβάνουν όλοι σοβαρά υπόψη» σαν να του έλεγε ο Ιερώνυμος-, για να σταματήσει η Τουρκία να χρησιμοποιεί τους μετανάστες στο Αιγαίο ως εργαλείο για να πετύχει τους σκοπούς της και να εκβιάζει την Ευρώπη.

Αποκάλεσε και με λίγα λόγια «υποκριτική» τη Συμφωνία της Γλασκόβης για την προστασία του περιβάλλοντος, στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες του κόσμου. Πολλά λόγια και από ουσία τίποτα, με λίγα λόγια. Σαν να του είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Πάπα: «αν δεν κάνουμε εμείς οι χριστιανοί τίποτα και περιμένουμε από τους ηγέτες του κόσμου, τότε ο πλανήτης έχει τελειώσει».

Φανφάρες και ουσία

Για να σας πω και την αλήθεια, όλα όσα λέει ο Πάπας Φραγκίσκος οι ορθόδοξοι τα ακούν λίγο βερεσέ. Πήρε, λένε οι καθολικοί, 60 άτομα να τους δώσει άσυλο στο Βατικανό. Δέκα πριν πέντε χρόνια από τη Μυτιλήνη και 50 τώρα από την Κύπρο. Λεπτομέρεια: αν δεν πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει η Ε.Ε., τότε τους… στέλνουν πακέτο στην Τουρκία, από εκεί που ήρθαν.

Να σας πω και τα πραγματικά νούμερα της δουλειάς που έχουν κάνει οι ορθόδοξοι (μόνο στην Εκκλησία της Ελλάδος) όλον αυτόν τον καιρό; Λοιπόν, συγκρατήστε τα νούμερα: τουλάχιστον 10.000 μετανάστες έχουν φύγει από την Ελλάδα για άλλες χώρες της Ευρώπης, με το πρόγραμμα ενσωμάτωσης που υλοποιεί η αρμόδια υπηρεσίας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια (ΜΚΟ Συνύπαρξις) με τον μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και τον γεν. διευθυντή Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη.

Μαζί με τη ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχουν φιλοξενήσει, επίσης, 700 ανήλικους μετανάστες στις δομές φιλοξενίας τους. Περίπου 60 αεροπλάνα, όπως αυτά τα μεγάλα που μετακινείται ο Πάπας, σαν να λέμε…

Σκεφτείτε πως, εάν δεν ήταν η Εκκλησία, θα είχαμε ακόμη 10.000 μετανάστες στην ταλαίπωρη χώρα μας…

Ο διάκος και η Βουγιουκλάκη

Μερικές φορές πρέπει οι «βαστάζοι» των ηγετών να ξέρουν μέχρι που φτάνουν «τα πόδια τους στο πάπλωμα». Κάποια στιγμή ο διάκος του Αρχιεπισκόπου πρέπει να καταλάβει πως όταν «διακονήσει» πρέπει να φεύγει από το κάδρο. Είναι αυτές οι στιγμές που τα πρόσωπα μένουν μόνα τους.

Για την Ιστορία. Το έκανε και στη Μυτιλήνη πριν πέντε χρόνια, το έκανε και προχθές στην Αρχιεπισκοπή. Ακόμη και η Βουγιουκλάκη, αυτή η μεγάλη σταρ, ήξερε πότε να αποσυρθεί από τη σκηνή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This