Η κυβέρνηση «κλειδώνει» μέσα 60άρηδες και 18χρονους: Ποιοι θεωρούνται από σήμερα ανεμβολίαστοι

Μόνο παράδοξα: Το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεν θα λήγει στους 7 μήνες για τα ταξίδια εκτός Ελλάδας!

Must Read

Χιλιάδες εμβολιασμένοι πολίτες άνω των 60 ετών θεωρούνται από σήμερα, Δευτέρα 13/12, ανεμβολίαστοι, εάν δεν έχουν πραγματοποιήσει την ενισχυτική δόση, και έχουν μεσολαβήσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις. 

Παράλληλα, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με όσους άνω των 18 ετών διαθέτουν πιστοποιητικά νόσησης. Μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας την περασμένη, Πέμπτη (9/12), οφείλουν να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμνηστικής δόσης στους 3 μήνες, εάν επιθυμούν να ανανεώσουν την ισχύ του εμβολιαστικού «πάσου» που ανοίγει τις πόρτες σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

  • οι εμβολιασμένοι χωρίς τρίτη δόση πολίτες θα αποκλείονται από τις 13 Δεκεμβρίου από τους χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και συγκεκριμένα από εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης (κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια και γήπεδα)
  • όσοι πολίτες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους με βάση το εξάμηνο, θα έχουν χρονικό περιθώριο να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους
  • όσοι νόσησαν πριν από τις 30 Οκτωβρίου 2021 και εξέδωσαν πιστοποιητικό, αυτό θα λήξει στις 31 Ιανουαρίου 2022, οπότε θα έχουν αρκετό χρονικό περιθώριο έως τότε, να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους

Τα παράδοξα της… Ελλάδας!

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι πως το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τους δεν θα λήγει στους 7 μήνες για τα ταξίδια εκτός Ελλάδας, καθώς το μέτρο αυτό λαμβάνεται μονομερώς από την χώρα μας με βάση τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτή την εβδομάδα, τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Κομισιόν αναμένεται να αποφασίσουν τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες στους 9 ή στους 12 μήνες (με επικρατέστερο σενάριο τους 9 μήνες).

Η τρίτη ηλικία και το πρόστιμο των 100 ευρώ!

Στον «τοίχο» στήνει η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. Από τις 16/1/2021 όσοι από αυτούς δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία δόση εμβολίου, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 100 ευρώ και το ίδιο ποσό, για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

  • η λήξη της διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης έχει ήδη μειωθεί στους 3 μήνες  μετά τη διάγνωση της νόσου Covid
  • από τους 9 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα
  • εξαιρούνται από το μέτρο όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας, που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου
  • κανονικά θα ισχύει το τρίμηνο για όσους έχουν νοσήσει και εκδώσει πιστοποιητικό μετά την 1η Νοεμβρίου 2021: αυτοί έχουν μπορούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους κανονικά μέχρι τη λήξη του τριμήνου τους.

Διαβάστε ακόμα:

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τέταρτη δόση εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This