Υπόθεση Βαλυράκη: Απλώνουν «δίχτυα» για νέα στοιχεία!

Το σκάφος δίπλα στο φουρκωτό του πρώην υπουργού και ο ισχυρισμός των δύο ψαράδων ότι εκείνη την ώρα το καΐκι τους ήταν δεμένο

Must Read

Στην αντεπίθεση περνούν οι δύο ψαράδες, οι οποίοι κατηγορούνται πλέον για τη δολοφονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους και την έναρξη της ανάκρισης για την υπόθεση από τον ανακριτή Χαλκίδας, ζητούν την άμεση εξέταση του συστήματος καταγραφής στίγματος του αλιευτικού τους σκάφους. Οπως υποστηρίζουν οι δύο κατηγορούμενοι, το ψαροκάικό τους δεν είχε κινηθεί από το λιμάνι της Ερέτριας τις ώρες που έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης πέφτοντας από το φουσκωτό του. Μέσω του δικηγόρου τους Δημήτρη Καρβέλη ζήτησαν, επίσης, να ληφθούν νέες καταθέσεις από τους ιατροδικαστές και δείγματα DNA για να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τον θάνατο του παλαίμαχου πολιτικού.

Η ανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης από την εισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας σε βάρος των δύο ψαράδων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ηδη, οι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη έχουν επισκεφθεί τον δικαστικό λειτουργό, καλώντας τον να προβεί σε συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες, ενώ του έχουν προσκομίσει το πόρισμα δεύτερου τεχνικού πραγματογνώμονα, ο οποίος έκρινε πως σε ένα από τα βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία διακρίνεται ένα δεύτερο σκάφος κοντά στο φουσκωτό του 78χρονου πολιτικού, όταν αυτός έχει ήδη πέσει στη θάλασσα.

Η τεχνική πραγματογνωμοσύνη ήρθε να προστεθεί στις καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, που ανέφεραν πως ένα σκάφος είχε προσεγγίσει το φουσκωτό του Βαλυράκη, πριν αυτός βρεθεί στο νερό. Το πόρισμα αυτής της πραγματογνωμοσύνης αμφισβητείται από την πλευρά των ψαράδων, καθώς ο τεχνικός σύμβουλος υποστηρίζει πως το δεύτερο σκάφος είναι μικρότερο από το φουσκωτό του πολιτικού.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αν όντως ένα μικρότερο σκάφος κατάφερε να κάνει κύκλους γύρω από το μεγαλύτερο φουσκωτό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυματισμό και να πέσει από αυτό ο 78χρονος πρώην υπουργός. Η πλευρά των ψαράδων χρησιμοποιεί το συμπέρασμα της πραγματογνωμοσύνης για να αμφισβητήσει τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, που αναφέρονται σε σκάφος μήκους τουλάχιστον 7-10 μέτρων ή και μεγαλύτερο του φουσκωτού του Βαλυράκη…

Διερωτώνται, ακόμη, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει δεύτερο σκάφος που έκανε περιστροφές γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού, αν και, σύμφωνα με τους υπό αμφισβήτηση -από την πλευρά των ψαράδων- αυτόπτες μάρτυρες, το αλιευτικό που προκάλεσε τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έφυγε αμέσως από το σημείο.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, καθώς και σε άλλα που έχει θέσει και η πλευρά της οικογένειας Βαλυράκη, η οποία έχει καταγγείλει την ελλιπέστατη προανάκριση από το Λιμενικό, καλείται να απαντήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, προκειμένου να καταλήξει στο συμπέρασμα αν ο θάνατος του πολιτικού οφείλεται σε δολοφονική ενέργεια με βάση την ασκηθείσα ποινική δίωξη ή σε ατύχημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This