Συνεχίζεται το σχέδιο «Ανοιχτά Χριστούγεννα»

«Καμπανάκι» για εξάπλωση της Όμικρον στις γιορτές

Must Read

Η χώρα «φλέγεται» καθημερινά από το τέταρτο επιδημικό κύμα του κορωνοϊού, το οποίο δίνει περίπου 100 θανάτους την ημέρα, περισσότερα από 3.800 νέα κρούσματα και πάνω από 700 διασωληνωμένους. Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Βρετανία από την παραλλαγή Όμικρον, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «κρούει» ξανά τον κώδωνα του κινδύνου γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 χώρες, και παράλληλα μιλά για «έναν πολύ υψηλό παγκόσμιο κίνδυνο».

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τα αφήσει όλα ανοιχτά με οποιοδήποτε κόστος! Τι και αν χάνουν τη ζωή τους καθημερινά τόσοι άνθρωποι. Τι και αν τα κρούσματα είναι πολλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει και μέσω των συνεργατών του ότι δεν πρόκειται να πάει σε νέα, άμεσα μέτρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, η κυβέρνηση έχει θέσει προτάσεις στο τραπέζι που περιλαμβάνουν νέα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει μετά τις γιορτές.

Νέα μέτρα μετά τις γιορτές;

  1. Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 50 ετών
  2. επιβολή επιπλέον rapid test στους ανεμβολίαστους (αφορά στους χώρους εργασίας)
  3. επιβολή προστίμων σε ανεμβολίαστους και άλλων ηλικιακών ομάδων που εργάζονται σε υγειονομικούς χώρους και Σώματα Ασφαλείας

Νέα μελέτη «καμπανάκι» για τα εμβόλια

Φόβοι για εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που μιλούν ήδη για πέμπτο κύμα, μετά τις γιορτές, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τα χαρακτηριστικά του νέου στελέχους.

Όσο περνούν οι μέρες και αυξάνονται οι μελέτες για την παραλλαγή Όμικρον, αυτό που κυριαρχεί είναι η ανησυχία για τη μεταδοτικότητα του ιού, που θα αυξήσει τις νοσηλείες, θα επιβαρύνει τα συστήματα υγείας και ίσως αυξήσει και τη θνητότητα. Σύντομα θα επικρατήσει της Δέλτα σε όλο τον πλανήτη με αυξημένο ρυθμό.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι, μια αμερικανική μελέτη συμπεραίνει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, είναι αρκετά χαμηλότερη από ό,τι έναντι των προηγούμενων παραλλαγών.—

Ήδη, η «Όμικρον» έχει κάνει την εμφάνισή της – όπως αναφέρει το ECDC – σε 23 χώρες της ΕΕ. Για τους ειδικούς, η πιθανότητα μεγαλύτερης εξάπλωσης της από την επίσημα καταγεγραμμένη. Όσο και για την Ελλάδα; Ενδέχεται να έχει κάνει ήδη διασπορά, η οποία θα φανεί -όπως λένε- σε μία, το πολύ δύο εβδομάδες. Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής μόλις 5 κρούσματα.

Διαβάστε ακόμα:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει, αποκλείεται!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This