Ο «οδικός» χάρτης για τα Χριστούγεννα: Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση με τους 130 νεκρούς – Ποια μέτρα θα λάβει

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας και η περίοδος των εορτών

Must Read

«Μαύρα» ρεκόρ καταγράφει απανωτά η χώρα μας στο «μέτωπο» της πανδημίας. Χθες, Τρίτη 14/12, είχαμε 130 νεκρούς, τον χειρότερο απολογισμό από την αρχή της εμφάνισης του COVID-19. Κυβέρνηση και ειδικοί δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τόσες ανθρώπινες απώλειες. Ίσως εάν το κυβερνητικό επιτελείο «άκουγε» του επιστήμονες που εδώ και μήνες μιλούσαν για επιδείνωση της κατάστασης, να είχε λάβει εκείνα τα αποφασιστικά μέτρα που θα έφερναν αποτέλεσμα…

Τρόμαξε η κυβέρνηση αλλά…

Και ενώ τα κυβερνητικά στελέχη, με προεξάρχοντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ο οποίος κάνει διαγγέλματα!) εξακολουθούν να «περιοδεύουν» στα τηλεοπτικά κανάλια και να δηλώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς, τα γεγονότα τούς διαψεύδουν! ΜΕΘ και νοσοκομεία ασφυκτιούν, οι διασωληνωμένοι είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ τα κρούσματα δεν «πέφτουν» ακόμα και εάν τετραπλασιάζεται ο αριθμός των ραντεβού για εμβολιασμό!

Στην πιο κρίσιμη καμπή μπαίνει η πανδημία με τους δύο επόμενους μήνες να προμηνύονται ιδιαιτέρως δύσκολοι, καθώς ακόμα δεν υπάρχει σημαντική διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον». Ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έκδηλος, όμως η εμμονή του πρωθυπουργό σε εμβόλιο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Αποστολή: «Ανοιχτά Χριστούγεννα»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60, επιβολή προστίμου 100 ευρώ, «τιμωρία» ανεμβολίαστων και μαγαζιά ορθάνοιχτα -κυρίως τα νυχτερινά!- αποτελούν τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αν και στο Μαξίμου παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο διαψεύδουν τα σενάρια περί λήψης νέων μέτρων και τονίζουν πως στόχος είναι η πιστή εφαρμογή των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης είναι οι ολονύχτιοι και αυστηροί έλεγχοι κατά τη διάρκεια των εορτών. Αυτό αναμένεται να γίνει κυρίως σε χώρους διασκέδασης, εστίασης και νυχτερινών μαγαζιών. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο περισσότερος κόσμος κινείται εντός οικιών…

Διαβάστε ακόμα:

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: Ξεκινά σε 75 περιοχές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This