Γιώργος Παυλάκης: «Έρχεται τσουνάμι μολύνσεων… Κλείστε τα όλα»!

Lockdown, lockdown και πάλι lockdown είναι σταθερά η μόνη πρόταση του κ.Παυλάκη

Must Read

Στη συνήθη γραμμή του, ότι η λύση των πάντων είναι το lockdown, κινήθηκε για μια ακόμη φορά ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, με αφορμή τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

«Η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο. Το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο. Όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά ο κ.Παυλάκης παρουσίασε την Όμικρον σαν τον «δράκο του παραμυθιού» κι ας μην υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία και πρόσθεσε ότι «τους επηρεάζει όλους και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», ενώ σημείωσε πως πέρυσι η χώρα μας «δεν είχε 130 νεκρούς και φέτος έγραψε νέο ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους».

Για να καταλήξει:

«Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες. Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα “παίξουν” οι γιατροί… Και ενδεχομένως θα παρατηρηθούν και προβλήματα εφοδιασμού, όπως για παράδειγμα μην υπάρχουν αρκετά rapid test ή άλλα υλικά. Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This