Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά – Στα «λευκά» οι περισσότερες περιοχές της χώρας με πολικό ψύχος!

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Κάρμελ», με βροχές, χιονοπτώσεις, ανέμους και πολικό ψύχος να επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας χειμωνιάτικο σκηνικό καιρού, αλλά και αρκετά προβλήματα στους κατοίκους.

Λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος του κόμβου Βιλίων στο ρεύμα προς Θήβα διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στα Βίλια οι δρόμοι είναι παγωμένοι, καθώς στην περιοχή πέφτει πυκνό χιόνι. Στα λευκά έχουν ντυθεί και τα Καλάβρυτα, χωρίς να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, ενώ στην κάτασπρη από τις χιονοπτώσεις Πάρνηθα η θερμοκρασία έχει κάνει «βουτιά».

Την ίδια ώρα, χιονισμένο είναι το τοπίο και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μικροί και μεγάλοι βγήκαν στους δρόμους για να απολαύσουν το χιόνι, παρά το γεγονός ότι το κρύο είναι τσουχτερό.

 

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» έφερε χιόνια και στην Πάρνηθα και κατ’ επέκταση διακοπή κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στο ρεύμα προς το καζίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Προβλήματα στην Εύβοια από την κακοκαιρία

Στα… λευκά έχουν ντυθεί τα χωριά Κουρκουλοί, Αμέλαντες, Κερασιά, Δρυμώνας στην Εύβοια. Μάλιστα, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε χθες πως υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε Κήρινθο, Μαντούδι, Προκόπι, Πήλι, Βλαχιά και Δαφνούσα καθώς έχει πέσει κολόνα μέσης τάσης στη θέση Παλιουριά. Συνολικά υπολογίζεται ότι 7.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα.

«Με την παραμικρή κακοκαιρία υπάρχει διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ενώ παράλληλα προκύπτουν σοβαρές ζημιές σε οικιακές συσκευές. Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τον οικονομικό μας προϋπολογισμό και να αγοράσουμε γεννήτριες. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», ανέφεραν κάτοικοι.

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής-Στροπόνων, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων ο δρόμος είναι κλειστός, όπως επίσης στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου-Αγίας Σοφίας, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και στην Επαρχιακή Οδό Κοκκινομηλιάς-Παππάδων, του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Στα «λευκά» η Μαγνησία

Στα λευκά έχει «ντυθεί» ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου, αφού το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ριπές ανέμου στα ορεινά και τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τα παραθαλάσσια της περιοχής.

Στα Χάνια του Πηλίου η χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ αδιάκοπα, ενώ τα θερμόμετρα δείχνουν -6 βαθμούς. Η χιονόπτωση ξεκινά πάνω από την Πορταριά, αλλά η χιονόστρωση αρχίζει από την Αλυκόπετρα και πάνω μέχρι και το Καράβωμα, στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς μέσω Χανίων,ενώ παράλληλα καθ’ όλο το 24ωρο, αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ριχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες η χιονόπτωση είναι εντονότερη, το χιόνι πλούσιο, αλλά οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας,αφού οι άνεμοι είναι θυελλώδεις.

«Η η κακοκαιρία πλήττει ηπιότερα τη Μαγνησία με παροδικές χιονοπτώσεις στο Πήλιο, κυρίως το ανατολικό, χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Σταυρό Πτελεού αλλά έχουμε σε ετοιμότητα, εφ’ όσον χρειαστεί στη συνέχεια, δεκάδες αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Μηχανήματα έχουμε και σε όλα τα ακραία σημεία της Μαγνησίας, από το Πουρί και την Ανάβρα ως το Κεραμίδι» είπε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη

Παράλληλα, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στα Γεράνεια Όρη.

Χιόνια και στην Φθιώτιδα

Η «Κάρμελ» βρίσκεται σε εξέλιξη και στα χωριά του Δομοκού. Σύμφωνα με το lamiareport πυκνή χιονόπτωση έχει καλύψει το οδόστρωμα από τα δίδυμα πρατήρια και πάνω.

Όπως είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας τα μηχανήματα της Περιφέρειας ειναι στους δρόμους από τα μεσάνυχτα και καθαρίζουν το οδόστρωμα.

Χιόνια έπεσαν επίσης και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως το Καλαμάκι, η Δίβρη, το Ελευθεροχώρι, η Παύλιανη, το Δέλφινο, η Καστανιά, ο Πύργος και άλλα.

Χιονίζει στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας

Στα λευκά και το χωριό Πεντάλοφο, που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και σε αρκετό υψόμετρο.

Αρκαδία

Η κακοκαιρία σφυροκοπά και την Αρκαδία με τσουχτερό κρύο και πυκνή χιονόπτωση.

I)

 

 

Η κακοκαιρία στην Χαλκιδική

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να έχουν προκαλέσει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Meteo: Πολλή βροχή και χιόνι σε ανατολικά και νότια

Σύμφωνα με την εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, την οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου φαινόμενα εκδηλώνονται στην Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται στην Εύβοια με το μεγαλύτερο ύψος να καταγράφεται στην Μακρυκάπα Εύβοιας με 53 mm. Στη δορυφορική εικόνα παρουσιάζονται με μπλε σημεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr όπου καταγράφουν υετό (βροχή/χιόνι), ενώ με κίτρινα σημεία οι κεραυνοί όπως καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται σήμερα στα πεδινά της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, καθώς επίσης και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμούς), -1 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 5 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This