Χαράλαμπος Γώγος: «Η κατάσταση είναι δραματική και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν έχουμε υψηλό επίπεδο ανοσίας»

«Είναι μονόδρομος το εμβόλιο, υπάρχουν περίπου 300.000-400.000 πολίτες μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί»

Must Read

Τον εμβολιασμό υποδεικνύει ως «όπλο» απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πως και η μετάλλαξη Δέλτα χρήζει προσοχής, γιατί εξακολουθεί να μας βασανίζει και να πιέζει το ΕΣΥ.

«Αλλά δυστυχώς η ανησυχία μας πολλαπλασιάζεται, επειδή εμφανίζεται ένα στέλεχος που ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ μεταδοτικό και πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για την έλευσή του. Όλους μας φοβίζει η Όμικρον και στην Επιτροπή το συζητάμε, γιατί είναι ιδιαίτερα μεταδοτική κι έχει μικρό κύκλο πολλαπλασιασμού ο ιός, δηλαδή μέσα σε 2-3 μέρες μπορεί να πολλαπλασιαστεί. Επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος μεγάλης διασποράς της συγκεκριμένης νόσου» εξήγησε.

Όπως επισήμανε η κατάσταση μπορεί να είναι δραματική, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί  αν έχουμε υψηλό επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό με τον εμβολιασμό είτε με την πρώτη είτε με την τρίτη δόση, προκειμένου να αποφευχθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι με την τρίτη δόση η αύξηση των αντισωμάτων που προκαλείται, περίπου 20-25 φορές παραπάνω από αυτά που είχαμε, δημιουργεί ένα ικανοποιητικό τείχος προστασίας για τη μόλυνση, αλλά πάρα πολύ υψηλό, πάνω από 80% έναντι της βαριάς νόσου, της διασωλήνωσης και του θανάτου. «Άρα αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος το εμβόλιο και πρέπει όσοι δεν έχουν κάνει, να κάνουν την πρώτη και δεύτερη δόση φυσικά γιατί υπάρχουν περίπου 300.000-400.000 πολίτες μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και φυσικά την τρίτη δόση για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This