Τρόμος στο διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη: «Ο δράστης ήταν πάνω από το θύμα και το χτυπούσε με το μαχαίρι στο λαιμό»

Τα πρώτα λόγια των αστυνομικών που απέτρεψαν την γυναικοκτονία

Must Read

«Μουδιασμένη» είναι η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένας 39χρονος αλλοδαπός επιχείρησε να βιάσει και να σκοτώσει την σύντροφό του, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της!

Για καλή τύχη της 38χρονης γυναίκας, επενέβη η Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί και η εκείνη να βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά του παιδιού της.

Μάλιστα, προτού η ίδια μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι γονείς της θα φτάσουν στο διαμέρισμα, προκειμένου να κρατήσουν το παιδί της, που έχει διαγνωσθεί με αυτισμό. Στην συνέχεια πήρε εξιτήριο αφού τα τραύματά της δεν ήταν βαριά και επέστρεψε στο σπίτι της, όπου προσπαθεί να συνέλθει από το τεράστιο σοκ.

Τι είπαν οι αστυνομικοί που έσωσαν την ζωή της 38χρονης

Ο Μπάμπης Χαβενετίδης είναι ένας από τους αστυνομικούς που απέτρεψαν τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε, κλήθηκε η Αστυνομία να ανταποκριθεί σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο διαμέρισμα με έναν συνάδελφό του. Άκουσαν φωνές και χτύπησαν την πόρτα.

«Καλούσαμε να βγει έξω το ζευγάρι το οποίο διαπιστώσαμε ότι μάλωνε όμως μας προέτρεπαν να φύγουμε τόσο ο δράστης όσο η παθούσα η οποία από ό,τι μάθαμε είχε το μαχαίρι στο λαιμό. Ο δράστης έλεγε ότι δεν επιθυμεί τη συνδρομή μας, αλλά μόνο τη συνδρομή του ΕΚΑΒ το οποίο ήταν στο σημείο. Παρόλα αυτά εμείς αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα του περιστατικού κι ότι δεν έπρεπε να φύγουμε και συνεχίσαμε να τους καλούμε να βγουν έξω. Ο δράστης έλεγε ότι πρέπει να φύγουμε κι ότι θα μας σκοτώσει όλους. Επίσης, μας είπε ότι δεν έχει και έγγραφα παραμονής στη χώρα» περιέγραψε αρχικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαβενετίδης, την στιγμή που ο 39χρονος τους ζητούσε να φύγουν, άκουσαν κλάματα παιδιού και άμεσα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, ώστε να πάνε στο σημείο κι άλλοι σταθμοί. «Πράγματικα ήρθαν κι αποφασίσαμε να εισέλθουμε εντός της οικίας όταν ακούσαμε και τη γυναίκα να ουρλιάζει. Μαζί με άλλους δυο συναδέλφους μου από το τοπικό τμήμα σπάσαμε την πόρτα καθώς υπήρχε απειλή ζωής. Ο δράστης μάλλον είχε αντιληφθεί ότι εμείς δεν θα κάνουμε πίσω όπως κι έγινε κι όταν εισήλθαμε στο διαμέρισμα ο δράστης ήταν πάνω από το θύμα και το χτυπούσε με το μαχαίρι στο λαιμό. Ήταν και ένα ανήλικο παιδί δίπλα. Τον καλέσαμε να παραδοθεί. Από εκεί και πέρα άφησε τη γυναίκα, ξεκίνησε να αυτοτραυματίζεται και προβήκαμε στην ακινητοποίησή του με τον ίδιο να αντιστέκεται σθεναρά, ενώ προέταξε και μαχαίρι» τόνισε ο αστυνομικός.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«H άμεση κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου έπειτα από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τη σύνοικό του – μητέρα του τέκνου τους.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή, παράβαση Νόμου περί όπλων και Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς πρωινές ώρες χθες (18-12-2021) αποπειράθηκε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 38χρονης συνοίκου του τραυματίζοντας τη με αιχμηρό αντικείμενο. Κατά την άφιξη των αστυνομικών ο 39χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της οικίας, ενώ παράλληλα η 38χρονη καλούσε σε βοήθεια.

Ένεκα άμεσου κίνδυνου ζωής που διέτρεχε η παθούσα, οι προστρέξαντες αστυνομικοί εισήλθαν στην οικία, αντιλαμβανόμενοι τον 39χρονο να επιτίθεται με αιχμηρό αντικείμενο στη σύνοικό του, καταφέρνοντας άμεσα να τον απομακρύνουν από αυτήν. Ακολούθως, ο συλληφθείς αποπειράθηκε να αυτοτραυματιστεί με το αιχμηρό αντικείμενο και απείλησε έναν εκ των αστυνομικών, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Η 38χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

«Συγχαρητήρια στον αρχιφύλακα για την αποτροπή της γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του, Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχιφύλακα Χρήστο Μωραΐτη τον οποίο συνεχάρη καθώς με την άμεση αντίδραση του ιδίου και της ομάδας του.

«Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και την ανθρωπιά που επιδείξατε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Δείξατε το καλύτερο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και δεσμεύτηκε ότι στο επόμενό του ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφτεί το Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This