Με τηλεφωνικά… ραντεβού οι Θείες Λειτουργίες τις γιορτές!

Ποιες Μητροπόλεις αφορά

Must Read

Αδιανόητες καταστάσεις αναμένεται να ζήσουν οι πιστοί φέτος κατά την περίοδο των εορτών. Με διπλές Θείες Λειτουργίες και… τηλεφωνικά ραντεβού θα κάνουν Χριστούγεννα οι πιστοί στα Ιωάννινα. Αυτό αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Στο κάλεσμά του προς τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος υπενθυμίζει στους πιστούς ότι είναι απαραίτητη τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων μέσα στις εκκλησίες. Προτρέπει δε τους πιστούς που μπορεί να αισθανθούν κάποια αδιαθεσία ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας να παραμείνουν στους σπίτι τους.

«Εν όψει των αγίων ημερών της Γεννήσεως του Κυρίου μας, κατά τις οποίες επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών με αντιστοιχία ένα άτομο ανά δύο τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιεράρχη, η οποία αναρτήθηκε και στο site της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Καλεί επίσης τους πιστούς «να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς που συνήθως εκκλησιάζονται, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς µε τους υπευθύνους των Ιερών Ναών (…), ώστε να εξασφαλίσουν σε ποια ακολουθία μπορούν να συμμετάσχουν».

Επισημαίνει τέλος πως για όλους όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν θα υπάρχει στο τέλος κάθε ακολουθίας Θεία Κοινωνία στα σημεία εξόδου ώστε να αποφευχθεί κάθε μορφή συνωστισμού, ενώ το αντίδωρο θα διανέμεται στην έξοδο των ναών συσκευασμένο ώστε οι πιστοί να το παίρνουν μόνοι τους.

«Όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών», τονίζει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This