Καταγγελίες των αστυνομικών της Δυτικής Αττικής για «περιπολικά φαντάσματα» και για «εξαπάτηση» της κοινωνίας!

«Στη Δυτική Αττική κάποιοι προτιμούν να ηχούν τα όπλα, παρά η νομιμότητα και αυτοί δεν είμαστε ούτε εμείς ... ούτε βεβαίως και οι πολίτες».

Must Read

Με μια ανακοίνωση κόλαφο και ερωτήματα που απευθύνονται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (ΕΑΣΥΔΑ) προχωρά σε απίστευτες καταγγελίες για τις «εξωφρενικές καταστάσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, στη Δυτική Αττική, μια περιοχή όπου η εγκληματικότητα χτυπά «κόκκινα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΣΥΔΑ, ουσιαστικά αυτό που καταγγέλλεται είναι πως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δηλώνονται «με άνωθεν εντολές» ψευδώς, ότι γίνονται περιπολίες ενώ στην πραγματικότητα δεν γίνονται! Μάλιστα χαρακτηρίζει το γεγονός «πρωτοφανή απάτη»!

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Περιπολικά φαντάσματα (ανύπαρκτα), φαίνεται να περιπολούν κατά τις βραδινές ώρες -22:00-06:00- σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με το πλήρωμα τους να αποτελείται από τον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας του οικείου Α.Τ. και τον σκοπό καταστήματος, όπως αυτό αναγράφεται σε καταστάσεις υπηρεσίας κάποιων υπηρεσιών. Επίσης, δίνεται προφορική εντολή στον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας όπως αυτός με την σειρά του δώσει ανάληψη υπηρεσίας εποχούμενης περιπολίας (ανύπαρκτη) στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να μην αποτυπώνεται η πρωτοφανής αυτή απάτη σε καταστάσεις της υπηρεσίας».

Και συνεχίζει σχετικά:

«Δηλαδή εάν αυτό το ειδικό όχημα όπως αναφέρεται, κληθεί να εκτελέσει περιπολία τότε θα πρέπει ένα από τα δυο να συμβεί:

Α) Κλειδωμένα αστυνομικά τμήματα και περιπολία ή
Β) Ανοιχτά αστυνομικά τμήματα και ανύπαρκτη περιπολία.

Ανήκουστα πράγματα δηλαδή.  Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ σε όλο της το μεγαλείο».

Όπως σχολιάζει η ΕΑΣΥΔΑ, «κάποιοι συνειδητά εξαπατούν την κοινωνία, χλευάζουν τους αστυνομικούς και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο και τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές τις πράξεις…», ενώ ρωτά δύο πράγματα τον Υπουργό:

«Πρώτον γνωρίζει η φυσική ηγεσία για τα περιπολικά φαντάσματα στην Δυτική Αττική; Αν ναι υπάρχει μείζον ζήτημα. Αν όχι επίσης υπάρχει ζήτημα. Και δεύτερον τι προτίθεται να πράξει για αυτή την πρωτοφανή απάτη;»

Για να καταλήξει η ανακοίνωση: «Όλα τα ανωτέρω δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι στην Δυτική Αττική κάποιοι προτιμούν να ηχούν τα όπλα, παρά η νομιμότητα και αυτοί δεν είμαστε ούτε εμείς, ούτε οι αστυνομικοί της περιοχής που μάχονται καθημερινά, ούτε βεβαίως και οι πολίτες».

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και επανέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης, μιλώντας στο Open:

«Οι εντολές δίνονται άνωθεν από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να δώσουν αυτές τις εντολές, από αυτούς που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή και όχι μόνο. Είναι πρωτοφανές», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This