Κυβερνητικές παλινωδίες μετά το «άδειασμα» με τα rapid: Τελικά θα δοθούν δύο δωρεάν self test

Μετά την κατακραυγή, ο πρωθυπουργός επέλεξε την «ασφαλή οδό»!

Must Read

Μετά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των επιστημόνων, ο πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά όχι μόνο να «πετάξει» αλλού το μπαλάκι, αλλά και να τραβήξει έναν δρόμο ασφαλή χωρίς επιπλέον αντιδράσεις.

Παράλληλα, τα σφοδρά πυρά που δέχτηκε σύσσωμη η κυβέρνηση μετά τις διαρροές περί υποχρεωτικών rapid test στους εμβολιασμένους και μάλιστα με δική τους χρέωση, δεν άφηναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη πολλά περιθώρια…

Το «άδειασμα» από μέλη της επιτροπής των ειδικών ότι, δεν έχει γίνει από μέρους της τέτοια εισήγηση, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην ανακοίνωση του ανοίγματος σχετικής πλατφόρμας που θα αφορά σε δύο self test τα οποία θα δοθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δε θα γίνουν rapid test από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά θα δοθεί ισχυρή σύσταση για selt test για όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Νέα μέτρα μετά αν χρειαστεί!»

«Η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά». Με αυτή τη φράση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ανατροπή με τα νέα μέτρα ενόψει των γιορτών.

«Απευθυνόμαστε στους πολίτες με ένα σχέδιο δύο φάσεων. Με πρώτο βήμα να περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς να παγώσει η οικονομία και η κοινωνία αλλά και χωρίς οι δραστηριότητες αυτών των ημερών να μας κοστίσουν αργότερα. Και σίγουρα αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας» ανέφερε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test»

Πραγματικά ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε όσους τον άκουγαν, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ όχι μόνο αμφισβήτησε τα λεγόμενα των επιστημόνων (ότι δεν έγινε καμία εισήγηση από την πλευρά τους), αλλά είπε και ότι δέχτηκε από τους επιστήμονες συγκεκριμένα τις εισηγήσεις περί υποχρεωτικών rapid test σε όλους! «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η δεύτερη φάση αφορά στις πρώτες εβδομάδες του 2022. «Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ανατροπή στα μέτρα: Όχι rapid, αλλά δωρεάν self test!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This