Θεσσαλονίκη: Άφησαν δίχως θέρμανση σχολείο όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες

«Μπαλάκι» ανάμεσα στο δήμο Θέρμης και τον διευθυντή του σχολείου η έλλειψη θέρμανσης λόγω σοβαρής βλάβης

Must Read

Το δριμύ ψύχος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, έφερε τα πάνω κάτω σε ειδικό επαγγελματικό λύκειο, στο Νέο Ρύσιο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι αρμόδιοι άφησαν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες που φοιτούν εκεί στο… έλεος της παγωνιάς!

Οι περίπου 80 μαθητές με ειδικές ανάγκες, επέστρεψαν στα σπίτια τους άπραγοι και «παγωμένοι» μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά από το 2ο Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο Νέο Ρύσιο του δήμου Θέρμης, καθώς η χριστουγεννιάτικη γιορτή ματαιώθηκε λόγο βλάβης στο σύστημα θέρμανσης του σχολείου.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή του σχολείου στο GRTimes.gr, αν και ενημερώθηκε σχετικά από τις 14 Δεκεμβρίου ο δήμος Θέρμης, η βλάβη που σημειώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν αποκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα πετρελαίου του ιδρύματος. «Τα παιδιά πήγαν στο σχολείο και μας ειδοποίησαν να τα παραλάβουμε έπειτα από λίγη ώρα. Το παιδί μου έχει νοητική υστέρηση και πάει στο 2ο ΕΠΑΛ. Χρειάζεται φύλαξη και λόγω του συγκεκριμένου συμβάντος, έφυγα από τη δουλειά μου για να μείνω μαζί του στο σπίτι», δηλώνει η μητέρα μαθητή του σχολείου, Ειρήνη Σαμαρά. «Σήμερα έχασαν το σχολείο, ενώ θα έκαναν γιορτή. Την περίμεναν τη γιορτή. Δεν μπορούν να μείνουν στο σχολείο που λειτουργεί με ανοικτά παράθυρα λόγω Covid, χωρίς θέρμανση», συμπληρώνει η ίδια, τονίζοντας πως τα παιδιά που φοιτούν εκεί έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν πρέπει να αναστατώνονται.

«Έχουμε επάρκεια πετρελαίου για να… πλημμυρίσουμε τα σχολεία», δήλωσε από την πλευρά του στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θερμαϊκού, Στυλιανός Αποστόλου, όσον αφορά, ωστόσο, στην περίπτωση του ειδικού σχολείου, υποστηρίζει πως δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως. «Η διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου θα πρέπει να ειδοποιεί έγκαιρα, στην προκειμένη μας έστειλε ένα mail στις 22:00 της προηγούμενης ημέρας, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για πετρέλαιο», είπε ο ίδιος, τονίζοντας, επιπλέον, πως η ενημέρωση για τέτοιου είδους συμβάντα, θα πρέπει να συμβαίνει τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα.

Σε ότι αφορά στην προκειμένη περίπτωση, ο ίδιος δηλώνει πως «υπήρχε ολιγωρία», ενώ γνωστοποίησε ότι το ζήτημα της διανομής πετρελαίου στο συγκεκριμένο σχολείο θα τακτοποιηθεί μέσα στην ημέρα.

«Δεν ήρθε κανείς για να επιληφθεί του ζητήματος»

Διαφορετική, πάντως, είναι η άποψη του διευθυντή του ειδικού σχολείου, Γεώργιου Τόδα, καθώς, όπως αναφέρει στο GRTimes,gr, «ενημέρωσα από χθες το πρωί τον δήμο ότι δεν έχουμε πετρέλαιο και κάθισα μέχρι τις δέκα το βράδυ στο κτήριο, αλλά δεν ήρθε κανείς για να επιληφθεί του ζητήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Τόδα, η δεξαμενή είχε διαρροή πετρελαίου, λόγω βλάβης των σπιράλ που βρίσκονται στο εσωτερικό της. Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζει ο ίδιος, «έχουμε ενημερώσει τον δήμο για τη συγκεκριμένη βλάβη από τις 14/12, ζητώντας, παράλληλα, να συμπληρωθεί πετρέλαιο, ωστόσο δεν ασχολήθηκε κάποιος με την επισκευή έκτοτε, με αποτέλεσμα σήμερα να συμβεί αυτό».

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου σήμερα, τελικά, προσήλθε τεχνικός που επισκεύασε το πρόβλημα και, πλέον, βρίσκονται στην αναμονή, προκειμένου να παραλάβουν πετρέλαιο.

*πηγή φωτό: grtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This